Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,05 g |
Tuky | 11,31 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,02 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 40,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 3: Do hlubšího plechu dáme cibuli, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Kýtu můžeme péct dvěma způsoby. Na mřížce nebo přímo v plechu.
Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme dohromady asi 3 hodiny na 160 stupňů. V polovině času maso obrátíme. Průběžně doléváme do plechu vodu a kýtu občas polijeme výpekem.
Krok 5: Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do výpeku 1-2 lžíce hladké mouky a promícháme.
Krok 6: Po upečení maso vytáhneme a naporcujeme. Z výpeku odstraníme koření a můžeme vše rozmixovat dohladka.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
Moje poznámka
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 9 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 17 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 36 minutami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 1 hodinou
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 8 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 8 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 8 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 8 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 9 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 10 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 12 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta,
jehneci na cesneku,
jehněčí kýta recept,
jehněčí kýta nejlepší recept,
pečené jehněčí na česneku,
jehněčí maso recepty kýta,
jehněčí kýta recepty,
jehněčí pečeně na česneku,
recept na jehněčí kýtu,
jehněčí maso na česneku,
jehněčí pečeně recept,
recepty jehneci kyta,
jehněčí pečeně,
recepty z jehněčí kýty,
recept jehněčí kýta,
pečené jehněčí maso na česneku,
skopová kýta na česneku,
jak upravit jehněčí maso,
recepty na jehněčí kýtu,
jehněči pečeně recepty
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
sůl,
cibule,
olej olivový,
mouka hladká,
libeček,
koření nové koření,
jalovec,
vývar masový
Komentáře (16)