Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí tlačenka

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 048 kJ /
1 445 kcal
Bílkoviny236,53 g
Tuky47,36 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 505 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy15,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme. Krok 2: Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže. Krok 3: Očištěné vepřové kůže vypereme a vaříme asi 10 minut. Pak vodu slijeme a kůže vaříme znovu v čisté vodě do poloměkka asi hodinu. Uvařené kůže vyjmeme a masovém strojku společně s cibulí a stroužkem česneku pomeleme. Vývar z kůží si ponecháme, použijeme jej později. Krok 4: K rybímu masu, pomletým kůžím s cibulí a česnekem přidáme pepř a majoránku, osolíme, přilejeme vývar z kůží a promícháme. Krok 5: Vývaru by nemělo být moc, jen tolik, aby masová směs byla kompaktní a nebyla moc řídká. Krok 6: Směsí naplníme obal na tlačenky, vložíme do hrnce s vodou a zvolna vaříme asi 40 minut. Krok 7: Po uvaření položíme tlačenku na tác či pekáč, propícháme jehlou, abychom se zbavili vzduchu, který se do ní při plnění dostal. Necháme trochu zchladnout, zatížíme prkýnkem a tlačenku necháme vychladnout. Krok 8: Během chladnutí je dobré tlačenku občas otočit, aby se maso rovnoměrně rozmístilo a nekleslo ke dnu. Krok 9: Rybí tlačenka je libová, díky vepřovým kůžím by nikdo nehádal, že se jedná o rybí maso.

Zveřejněno 2. 3. 2014

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj – kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Vemi dobrý recept.:yes::yes::-p

Jojy - jiné suroviny, než jsou uvedené v receptu jsem nezkoušel.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.:-K

Poradte čo použiť namiesto koži.;-)www.toprecepty.cz

No fajn, pán J.V. som rada, že som vás inšpirovala k niečomu novému, no, prosím, nezabudnite, kožky zo svinky treba skutočne variť aspoň tých 6 hodín.
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria

maria - U nás říká taky huspenina nebo sulc. :-K Jinak z omylu (a lenosti):-) vznikl další recept - rybí huspenina:-K:-K Super, to by nikoho nenapadlo. :-) díky za tip, vyzkouším. A už se těším, jak se budu :-p :-D

Dobrý deň pán J.V., až teraz mi to došlo, veď ja som neurobila tlačenku=celý ten rybací maglajz som nedala do tlačenkových vreciek, iba som ho zaliala vývarom z kožiek=vyrobila som vlastne rybaciu huspeninu (neviem, ako sa huspenina povie po česky). Ale skutočne to bolo skvelé, vyskúšajte,no a ja sa po druhý raz budem snažiť čítať recepty od A po Z, potom nevyrobím paródiu na tlačenku a vydrží aspoń dva dni a nie dve hodiny.
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria

maria - Čili jako sulc? :-) Dobrý nápad. Odpadá plnění obalů.:-p:-K

Pán J.V., neuveríte, skúsila som urobiť tlačenku z pangasiusa, tresky a iných mrazených šupinatých tvorčekov, pridala som všetky, vami odporúčané prísady.Kožky som varila cca 6 hodín,potom som rybičky zaliala vývarom, nechala vychladnúť a mali sme lahôdku. Pes z uvarených kožiek a ja + osadenstvo baráku z tlačenky.
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria

maria - zkuste prořezat, tak jak radí - http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... v článku. Já rybí porce při některých úpravách tahle prořezávám a kostičky přestávají být problém.:-K:-K Pokud se rozhodnete pro mletí a mixování, napiště a podělte se o zkušenosti. Těch není nikdy dost. :-K (Lenost je matka pokroku, díky lenosti bylo vymyšleno spousta věcí a postupů jak si usnadnit práci):-D:-D

Jiri V.Ďakujem za poradenie, a viete čo skúsim? Ja tie ryby- sladkovodné- pomeliem, rozmixujem a potom sa tam snáď žiadne kostičky nedostanú. Čo vy na to? (Ja len, nech žije lenivosť.)
Pekný večer, maria

:yes::yes::-p:-K

Mě by chutnalo:-K+9:-p:yes:

maria - Používám sladkovodní ryby, tak nemohu posoudit, jak se změní chuť při použití mořských ryb. S těmi ořechy souhlasím, rád je jím, ale nerad louskám.:-*:-K Vykosťování vařeného kapra není zase tak pracné. Kostičky se dají pěkně vytáhnout a není jich ani moc. Ale takový cejn, to je jiná. :-S Cejn se dá kostiček zbavit prořezáním - http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... Do tlačenky bych cejna nedával.

:yes::yes::yes:to vypadá velmi dobře....:yes::yes:

Odvážný. Ale proč ne . Dám se taky zviklat a zkusím. +bodík 8

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
rybi sulc, kapří tlačenka, tlacenka z kapra, tlacenka z ryb, rybí huspenina, rybytlacenka, sulc z kapra, tlačenka z filé, recept na tlačenku, rybí sulc recept, rybí domácí tlačenka, rybísulc, rybi tlacenka s veprovym masem, rybí domácí sulc, vanocni tlacenka z kapra, rybý sulc, huspenina z kapra, jak uvařit tlačenku, mrk, mrk.cz

Suroviny:
maso, kůže vepřová, cibule, česnek, pepř mletý, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu