Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Afrika řezy II

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Středně náročný

Suroviny

Porce: 1 plech (20x28cm)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 083 kJ /
5 278 kcal
Bílkoviny117,49 g
Tuky319,36 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 817 mg
Sodík 713 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy458,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a na jemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky. Krok 2: Promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme při 175°C cca 30-35 minut. Krok 3: Po vychladnutí potřeme krémem (vyšlehaná smetana s vanilkovou dření a opatrně vmíchaný tvaroh) a posypeme drcenými ořechy. Necháme ztuhnout v chladu. Já ještě nakonec pokapala hořkou čokoládou.

Zveřejněno 16. 3. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Tento dezertík mi cvrnknul do očí tady na „TOPkách”. Hned se mi zalíbil a tak jsem se druhý den pustila do pečení, samozřejmě s úpravami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Afrika řezy II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vzr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Afrika řezy II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vzr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Krása :yes:

:yes:úžasné :yes::yes::yes:

No,tak to je vážně nádhera:-p:-K:yes:Fotka je také velice hezká:-*

Nádherný moučník , krásná prezentace a foto :yes::yes::-K:-p

Nádhera:yes:

krása:yes::yes:

Moc hezký recept i foto:yes::yes:

To je nádhera ;-):-K:yes:

magdalenka: :-8 Děkuji všem

Si veľmi šikovná! :yes:

Krásně vymazlené Afrika řezy:yes::yes::yes: Na tento receptík jsem nějak pozapomněla, jeden čas jsem je dělávala dost často;-);-);-) bodík letí:-D:-D:-D

Dajda: Ano kulaté vykrajovátko :) Množství cukru jsem z původního receptu snížila, ale příště klidně ještě 50g uberu. Jinak moc děkuji :-8

Vždycky mě zaráží, jak je u moučníků, kde se přidává do těsta mrkev, hodně cukru. Tady poměr vypadá mnohem lépe, a navíc se krém sladí medem, tak to někdy zkusím. Ten krásný dortík na obrázku vznikl vykrojením kulatým vykrajovátkem? Je to úplně vzorové! :yes:

Krása :yes::yes:

zizala: Děkuji :-8

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
dort afrika, afrika řezy, afrika dort, řezy afrika, afrika řezy recept, řezy na plech, rezy africa, africké řezy ii, africké řezy, afrika dorty, recept dort afrika, ořechové řezy, afrika řezy s orechy, hříšné řezy, arika řezy, agrika řezy na plech, top recepty na moučníky a řezy s foto, moučník afrika, špaldové řezy, afrika rezy dorty

Suroviny:
cukr třtinový, olej, vejce, mouka špaldová hrubá, mrkev, banán, oříšky kešu, skořice, kypřící prášek bio, tvaroh měkký, šlehačka rostlinná, lusk vanilkový, krém, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu