Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 382 kJ / 91 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,53 g |
| Tuky | 0,71 g |
| Vláknina | 10,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 244 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).
Krok 2: Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.
Krok 3: Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky, v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej, vložíme cibuli, zamícháme, vložíme zeleninu a restujeme asi 3-4 minuty.
Krok 4: Pak přidáme srdce, opečeme ze všech stran, přidáme koření, plátky citrónu a podlijeme vodou.
Krok 5: Dusíme přikryté poklicí do měkka.
Krok 6: Během dušení (v kastrolu) srdce obracíme a dle potřeby podléváme.
Krok 7: Měkké vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 8: Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě + mléce nebo jenom v mléce a dobře provaříme, asi 20 minut.
Krok 9: Pak omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme rozmíchanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, cukrem, citr. šťávou a krátce provaříme.
Krok 10: Srdce nakrájíme na plátky, ohřejeme a podáváme s omáčkou a třeba jemným domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Moje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí srdce,
srdce na smetaně,
hovězí srdce recept,
recepty hovězí srdce,
recept na hovězí srdce,
svíčková na smetaně,
recept hovězí srdce,
hovězí srdce recepty,
svíčková na smetaně babica,
svíčková,
veprové srdce jako svícková,
hovězí srdce-recepty,
svíčková na smetaně recept,
svickova recept,
omáčka z hovězího srdce,
recepty na hovezi srdce,
svičkova na smetane z hoveziho,
svičkova z hovezího,
recepty z hovězího srdce,
srdce na smetaně recept
Suroviny:
srdce hovězí,
cibule,
olej,
špek,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)