Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Kvašená korejská zelenina kimči je dokonalou zásobárnou vitamínu a díky obsaženým bakteriím mléčného kvašení i přirozeným probiotikem. Kimči je stejně jako u nás kysané zelí či kvašáky skvělé pro naše zažívaní. Příprava je sice trochu zdlouhavá, ale výsledek za to určitě stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 149 kJ / 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,20 g |
Tuky | 5,02 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17,78 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 123,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zow
Moje poznámka
Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zow
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 1 hodinou
Chřestová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 4 hodinami
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 50 minutami
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 2 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 4 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 4 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 18 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 19 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 20 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP 27. 4. 2025 13:29
Houbový pekáček
bobnak 27. 4. 2025 12:08
Tématické fráze:
recept na kimči,
kimči,
kimči recept,
kvašená zelenina kimči,
kim či,
korejské kimči,
domácí kimči,
kvašená zelenina kimchi,
kde koupit kimči,
korejské zelí kim či,
korejské chilli,
kvašené zelí kimči,
recept kimči,
korejská kvašená zelenina,
kimči recepty,
kvašená zelenina kimchi recept,
kimchi recept,
korejské recepty,
korejské jídlo kimči,
jak se dela kimci
Suroviny:
zelí pekingské,
sůl mořská,
voda,
cibulka jarní,
zázvor čerstvý,
česnek,
koření chilli,
cukr krupice
Komentáře (38)
Jak je člověk vycepovaný z kvašení našeho zelí, které je samozřejmě s víčkem, tak jsem znejistěla
Kimči
1 bílá ředkev (klidně i černá nebo ředkvičky)
2 - 3 cibule
1 menší hlávka bílého nebo čínského zelí
chilli - co kdo snese - radši hodně :) -NE SUŠENÉ - musí být čerstvé
pokud nemáš lze nahradit drcenými naloženými v soli
dávám 2 skleničky - v tom případě už nesolit
zázvor cca 1 velká hlíza
2 paličky česneku (český fialový stačí 1 palice)
Je víc způsobů jak to dělat a fantazii se meze nekladou.
Můj osvědčený :
V mačkátku na česnek vymačkám chilli a smíchám se solí.
Poměr váhy soli a chilli je cca 20% soli a 80% chilli.
Rozmačkám česnek, nastrouhám zázvor a nadrobno nakrájím cibuli.
Všechno se to mrskne do mixéru, akorát cibule se trochu nechá bokem.
Po rozmixování vznikne pálivá oranžová pasta, která by už měla být i osolená akorát
Nakrájíme zelí a ředkev, přidáme zbytek cibule a smícháme s pastou
Správně by se to mělo teď dát do soudku, nebo větší sklenice
a nechat to asi 3-4 týdny kysat jako zelí. Ale zatím mi to tak dlouho vydrželo jen jednou.
V Kambodži se to podává jako příloha k masům a rybě.
Samotnou pastu bez zelí a ředkve jsme vyzkoušeli na naložení ryb a kuřat na grilování
a bylo to výborné.
Poznámka.
Při strouhání zázvoru ti zůstanou takové jako štětiny
Ty vymačkej co půjde a vyhoď. Mixér je neveme.
Ale když tak dám normální chilli jen trochu a hlavně, ochutnávám, aby to bylo podle naší chuti,
Koukám, že máš zelí nakrájené na menší kousky, asi to tak příště taky udělám