Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 785 kJ / 5 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,72 g |
Tuky | 498,95 g |
Vláknina | 47,92 g |
Cholesterol | 996 mg |
Sodík | 5,64 g |
Sůl | 15,11 g |
Sacharidy | 114,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a necháme projít varem. Odstavíme bokem, přidáme olej a necháme vychladit.
Krok 2: Do opláchnutého a osušeného bůčku ostrým delším nožem vytvoříme otvor pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a takto připravené maso ponoříme do chladné marinády. Dáme alespoň na 12 hodin do lednice marinovat.
Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na lžíci tuku osmahneme do zlatavé barvy. Po zchladnutí přidáme společně s ostatními surovinami k mletému masu a nejlépe rukou důkladně promícháme. Náplň si také můžeme přichystat v předstihu a nechat uležet.
Krok 4: Marinovaný bůček zlehka osušíme a vetřeme trochu soli. Poté naplníme nádivkou, vsuneme párky a kapsu zašijeme.
Krok 5: V kastrolu, který je vhodný i do trouby, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli společně s česnekem. Vložíme bůček a za všech stran ho necháme zatáhnout. Bůček otočíme nařezanou kůží dospod, podlijeme zbytkem marinády, přidáme 50 ml horké vody a přiklopíme poklicí.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na poloviční výkon (mám plynovou) 80 minut.
Krok 7: Kastrol vytáhneme z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a seškrábeme do šťávy výpečky z okraje kastrolu.
Krok 8: Opět vložíme do trouby a pečeme 40 minut, 20 minut před koncem odstraníme poklici a za občasného přelévání šťávou dopékáme na barvu.
Krok 9: Po vytažení z trouby odstraníme nitě, bůček nařežeme na porce a podáváme jako hlavní chod například s brambory.
Krok 10: Hodí se i po studenu s pečivem a okurkem. Může se stát, že nám zbude trochu náplně. Tu můžeme malinko zahustit dětskou krupičkou, vytvoříme knedlíčky a zavaříme do vývaru.
Zveřejněno 21. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček plněný, v marinádě pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5O3
Moje poznámka
Bůček plněný, v marinádě pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5O3
Nejnovější recepty
Máslová dýně s lilkem, paprikami, mrkví a cizrnou
Přidáno před 2 hodinami
Dančí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem
Přidáno 22. 4. 2025 10:05
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno 22. 4. 2025 06:00
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno 21. 4. 2025 18:46
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno 21. 4. 2025 08:02
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno 21. 4. 2025 05:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závin se zelím a anglickou slaninou
Alicia8 před 1 hodinou
Uzená cibulačka se šalvějí
Raymond před 1 hodinou
Vajíčkový salát
Slavista62 před 3 hodinami
Pochválená játra
Slavista62 před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Slavista62 před 4 hodinami
Cookies s kousky čokolády
Iwana666 před 13 hodinami
Makový závin
Veronika.Hrozna před 15 hodinami
Jogurtový koláč s jablky
SpagetkaQ před 15 hodinami
Pizza z jogurtu
Aknytsirk před 15 hodinami
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Kava 2 před 16 hodinami
Tématické fráze:
plněný bůček,
plněný pečený bůček,
pečeny plneny buček,
buček v marinádě,
pečeny buček,
marináda na párky,
plněný bůček recept,
bucek do trouby,
peceme bucek,
plněný vepřový bůček pečený v troubě,
plněny buček recept pečený,
recepty plněný bůček,
recept na plněný bůček,
pečeme bůček plněný,
pečený bůček plneny,
plneny bucek peceny,
plněný pečený bůček recept,
recept plněný bůček,
bůček v troube,
vepřový bůček v marinade
Suroviny:
bůček vepřový,
pivo světlé,
cukr třtinový,
omáčka worcesterová,
česnek sušený,
pepř mletý,
olej,
maso mleté,
slanina debrecínská,
olej,
cibule,
česnek,
koření dekora,
párky,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej,
cibule,
česnek,
voda,
režná nit
Komentáře (32)