Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Variace na tradiční velikonoční nádivku, kterou si v této podobě můžete dopřát po celý rok. Hlíva dodá pokrmu šťavnatost a mladé kopřivy lze nahradit baby špenátem nebo zcela vynechat. Skvěle chutná s vařenými bramborami přelitými máslem.

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zamilovanadonej

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

zapékací mísa 25 x 18 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 206 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny170,36 g
Tuky125,19 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 6,24 g
Sůl14,59 g
Sacharidy257,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a rozmělníme rukama. Přidáme nasekaný svazek petrželky a poté necháme uležet. Krok 2: Cibulku nakrájíme nadrobno a na pánvi na oleji orestujeme. Přidáme hlívu nakrájenou také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Krok 3: Přidáme šunku nakrájenou nadrobno a vše ještě chvíli podusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s rohlíky. Krok 4: Zapékací misku či pekáč vymažeme olejem. Nádivku vložíme a poklademe bohatě plátky másla. Pečeme asi na 180 °C dozlatova, zhruba 40 minut. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami s máslem.

TIP: 15 oblíbených receptů z hlívy ústřičné

Zveřejněno 27. 3. 2014

Poznámka autorky Zamilovanadonej

Toto jsem si vymyslela, nádivku milujeme. Je ale možné, že jí také někdo dělá :).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Qn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Qn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes:

Výborné :yes: Chutilo mi, nie je s tým veľa práce a obed je hotový :yes:;-)

:-p+:yes: podobně taky dělávám houbový nákyp

:yes::yes::yes: Vyzkouším;-)

Robím podobne a volám to hubový nákyp. Ale vynechávam šunku alebo údeniny, proste mám rada čistú hubovú chuť. My to konzumujeme bez zemiakov, len tak samotné, obyčajne so šalátom z kyslej kapusty (zelí). Samozrejme, použijem hocijaké huby - lesné alebo aj václavky alebo šampiňóny.

Vypadá to dobře, co nejdřív vyzkouším :yes:

Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty, nádivka z hlívy, recepty z hlívy ústřičné, nádivka s hlívou ústřičnou, nádivka s hlívou, recept z hlívy ustřičné, nákyp z hlívy, recept hlíva ústřičná, houbová nádivka z hlívy, nákyp z hlívy ustříčné, kopřivová nádivka bez masa, hlíva ústřičná recept, nákyp z kopřiv, hlíva ústřičná nákyp, recepty ládi hrušky nádivka, velikonoční nádivka s hlívou, hliva recept, recepty z hlívy, hlíva ustřičná-recepty, špenát s hlívou ústřičnou

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, petrželka zelená, šunka, rohlík, mléko, máslo, vejce, olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu