Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborové šneky

Rychlý a chutný moučník z listového těsta, který spojuje jemný tvaroh s příjemně nakyslou rebarborou, je ideální volbou pro chvíle, kdy vás honí mlsná, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni. Zvládnou ho i začátečníci a úplně postačí i kupované listové těsto.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 451 kJ /
2 737 kcal
Bílkoviny53,91 g
Tuky165,05 g
Vláknina20,65 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy248,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řapíky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky a spaříme vařící vodou. Necháme okapat a vychladnout. Krok 2: Troubu dáme předehřát na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Tvaroh rozmícháme s pudinkem, můžeme vylepšit žloutkem, osladíme dle chuti. Krok 4: Všechny suroviny na drobenku smícháme v míse a lehce promneme prsty. Hotovou drobenku uložíme na chvíli do lednice. Krok 5: Na pomoučeném vále po částech rozválíme listové těsto, potřeme ochuceným tvarohem, posypeme rebarborou, skořicí, zatočíme a nakrájíme asi 2 cm silná kolečka. Krok 6: Položíme řeznou plochou na připravený plech, posypeme drobenkou a upečeme dozlatova, zhruba 15 minut.

TIP: Návod na domácí listové těsto

Zveřejněno 30. 3. 2014

Poznámka autorky zizala

Rebarbora je botanicky zelenina, nicméně využívá se v kuchyni nejčastěji jako ovoce. Jediné mínus je vyšší obsah kyseliny šťavelové, takže by to s její konzumací neměli přehánět lidé s nemocnými ledvinami a dnou. Moje mamka používala starou metodu, jak kyseliny v rebarboře snížit: jednak je potřeba brát mladé výhonky a jednak se osvědčilo nakrájené oloupané řapíky spařit - prolít vroucí vodou.

Další recepty najdete zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yx49

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yx49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Majkaa: Děkuji za vyzkoušení receptu i hezkou fotku a jsem moc ráda, že chutnalo :-K:-K

Šneci z rebarbory jsou moc dobří<3

Vypadají moc krásně šnečci :yes::yes::-K

Už roste těším se mám jí moc ráda:yes:

hosta: Džem jsem ještě nedělala, zase tolik jí nemám, většinou ji stihneme sníst čerstvou :-)

Rebarboru taky můžem - někde jsem četla, že se má sklízet do konce června, pak už má moc kyseliny:yes: - většinou pak končí v mrazáku nebo džemu
http://www.toprecepty.cz/recept/34344-dzem-z-reven...

Paráda! Toho bych se asi ujedla, miluji cokoli s rebarborou, jen jsem ji už delší dobu nejedla, ale kdysi jí bylo dost a jetě zadarmo ze zahrady :-):yes::yes:+

Tématické fráze:
rebarbora recepty, listové těsto a rebarbora, rebarbora listové těsto, listové těsto s rebarborou, rebarborove sneci, recepty pro lidi s dnou, šneci z listoveho testa s rebarborou, jak se jí sneci, cojí šneci, co jí šneci?, listové těsto, rebarbora, rebarborova z lustoveho, rebarborové kynuté šneky, rebarbora v listovém těstě, šneci z listového těsta s tvarohem, šneci z listového těsta s tvarohem a rebarborou, rebarbora šnek, rebarborovy sneci, rebarbora s listového testa, recepty na rebarboru a z listového těsta

Suroviny:
těsto listové, rebarbora, tvaroh měkký, pudink vanilkový, žloutek, cukr, skořice, mléko, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu