Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
I když to zavilí masožravci nepřiznají, našemu tělu prospívá zvýšená konzumace bezmasých jídel. Připravte čistě rostlinný obědový talíř s houbami, ječnými kroupami, cibulí, kukuřicí a hráškem. Pochutnáte si tak, že vám maso chybět nebude.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 984 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,88 g |
Tuky | 10,37 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub.
Krok 2: Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou papriku a na půlkolečka pórek.
Krok 4: Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou. Přidáme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné.
Krok 5: Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky.
Krok 6: Houby malinko vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Na malé pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
Krok 7: Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.
Zveřejněno 2. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Moje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 16 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 7 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 8 minutami
Mazanec
Creativewoman před 42 minutami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 59 minutami
Vepřové s jarní nádivkou
Zliska před 1 hodinou
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 3 hodinami
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 13 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 14 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
rizoto z krup,
kroupoto,
houbové kroupoto,
rizeto z krup,
recepty z krup,
kroupoto s houbami,
výroba krup,
kroupy,
rizoto z jecnych krup,
kroupoto recept,
kuchařka recepty kroupy,
recepty z ječných krup,
ryzoto z krup,
houbové rizoto z krup,
rizoto s krup,
risoto z krup,
ječné kroupy shitake,
kroupito,
jidla z krup,
pokrmy z krup
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
paprika čerstvá červená,
kukuřice,
hrášek sterilovaný,
pórek,
houby shiitake,
omáčka sojová,
máslo rostlinné,
sůl,
olej
Komentáře (6)