Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík v krémové hořčičné omáčce a bramborové šišky

Jemné králičí maso dušené v hořčičné omáčce, zjemněné smetanou, krásně vonící po tymiánu, je opravdovou delikatesou. Jako přílohu můžete připravit bramborové šišky, orestované na másle a dochucené jarní cibulkou a petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dolejs dolejs

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 958 kJ /
946 kcal
Bílkoviny65,91 g
Tuky37,90 g
Vláknina8,78 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 472 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy81,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme 20 g másla a na něm z obou stran maso opečeme. Poté jej dáme stranou. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na stejné pánvi ji orestujeme dozlatova. Přimícháme hořčici, lístky tymiánu a zaprášíme hladkou moukou. Krok 3: Přilijeme vývar a dobře promícháme. Vložíme maso a dusíme na mírném ohni 20 minut (nebo podle potřeby déle). Krok 4: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Bude to trvat asi 15 minut. Poté je oloupeme a nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a vejcem, poté ručně tvarujeme šišky. Krok 5: Bramborové šišky vaříme v osolené vroucí vodě. Od chvíle, kdy vyplavou, vaříme ještě 3 minuty. Poté je orestujeme na másle spolu s na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a petrželí. Krok 6: Maso vyjmeme z pánve a omáčku rozmixujeme dohladka a zjemníme smetanou. Poté podáváme maso přelité omáčkou spolu s bramborovými šiškami.

TIP: Jak porcovat králíka a nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 17. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G763

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G763

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dělal jsem z celého králíka, tomu jsem si upravil i zbytek surovin. Výborné :yes:
Jako příloha noky.
Maso jsem dusil asi 50 minut.

Když jsem choval králíky, tak jateční 3 měsíční byly hotoví za 20 minut, ale u kupovaných v marketu mohou být staré kusy a pak je potřeba papiňák. Jinak Papinka dobrotka.:yes::yes::-))

I podle mých zkušeností. Vůbec mám pocit, že maso bylo kdysi lépe spracovatelné a měkčí.

Nevypadá to vůbec zle, ale podle mých zkušeností je 20 minut málo:yes:

Tématické fráze:
králík v hořčičné omáčce, recept králík na hořčici se smetanou, králík na dijonské hořčici, babicovy dobroty králík na hořčici, bramborove noky s kralikem, top recepty horcicna omacka, omáčka z králíka s bramborem, králík v hořčice omacce, králík v cibulovo hořčicové omáčce, králík s dijonskou hořčicí recept, babicovy dobroty kralik s horčici, kralik na smetanovo hořčicové omáčce, babicovy dobroty recepty hořčičná omáčka, králík s hořčicí a houbami, bramborové šišky na pánvi, králík marinovaný v dijonské hořčici, babicovy dobroty králíik s noky, babicovy recepty králík s hořčičná omáčka, kralik v horcicne smetanove omacce., králík se smetanovo hořčičnou omáčkou

Suroviny:
stehno králičí zadní, cibule, máslo, mouka hladká, hořčice dijonská, tymián, vývar masový, smetana, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, máslo, cibulka jarní, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu