Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní meruňkový dort

Vláčné těsto s náplní z pudingu a tvarohu, ozdobené kompotovanými meruňkami a zalité želatinou. To je ovocný dortík, který je lehký a chutná po ovoci. Připravit jej můžete nejen s meruňkami, ale dle sezóny i s dalším oblíbeným ovocem.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Teryshek Teryshek

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba závěrečného chlazení

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba závěrečného chlazení)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 849 kJ /
3 549 kcal
Bílkoviny98,84 g
Tuky102,85 g
Vláknina6,21 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 507 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy553,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Na pomoučněné pracovní ploše vyválíme 2/3 těsta a vložíme na dno vymazané formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme delší váleček a rukou přitlačíme k okraji formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm. Krok 3: Formu uložíme asi na 20 minut do chladničky. Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu zachytíme. Krok 4: Pudinky připravíme podle návodu na obale. Použijeme 2 vanilkové pudinky, které rozmícháme do 500 ml mléka a přidáme 200 g cukru. Do horkého pudinku ihned metličkou vmícháme tvaroh a náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. Krok 5: Na povrch naskládáme meruňky nakrájené na plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. Dort necháme vychladnout. Krok 6: Na ozdobení připravíme dortové želé se šťávou z kompotu a cukrem podle návodu na obale a naneseme na meruňky. Uložíme do chladničky a necháme vychladnout.

TIP: Jak ozdobit ovocný dort želatinou

Zveřejněno 21. 4. 2014

Poznámka autorky Teryshek

Recept mám z kalendáře Dr.Oetker rok 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní meruňkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kV5K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní meruňkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kV5K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

bystrouska: Děkuju ti maminko :-K :-)

Dala jsem Ti Terko bodík, protože dort se Ti moc povedl, byl výborný

15 až 20 min.Zkoušej špejlí každému trouba peče jinak!!!:yes::-)):-p

jak dlouho se dortík peče?:-(

Tématické fráze:
merunkovy dort, dort s meruňkami, dort z meruněk, meruňkový dort recept, jarni dorty, recept meruňkový dort, meruňkové dorty, dorty recepty, recept na dort z meruňky, meruňky na dort, recepty na dorty, meruňková dort, meruňkovýdort, výborný meruňkový dort, jarni dort, top recepty merunkový dort, dort meruňkový, dort merunky, merunky do dortů, meruńky dort

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr, cukr vanilkový, sůl, vejce, máslo, tuk, zavařená meruňková, pudink vanilkový, cukr, mléko polotučné, tvaroh polotučný, želé čiré, kompot meruňkový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu