Pažitková žloutková polévka
Krémově hebká polévka ze žloutků s bohatou dávkou čerstvé pažitky je návratem k tradičním receptům, které hýčkají chuť i duši. Její jemnost a svěží bylinkové aroma z ní dělají ideální jarní pokrm.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 209 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,52 g |
Tuky | 38,94 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 503 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 24,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pažitková žloutková polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVw3
Moje poznámka
Pažitková žloutková polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVw3
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 5 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 9 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 20 minutami
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 3 hodinami
Koka sušenky
faluska před 3 hodinami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 6 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 6 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 9 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 18 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 22 hodinami
Tématické fráze:
pazitkova polevka,
žloutková polévka,
pl net prostějov,
recepty pazitkova polevka,
pažitková polévka recept,
polevka zloutkova,
hovězí žloutková polévka,
inkitchenopen.blogspot.cz,
co se žloutky,
polevka pazitkova,
pažitková polévka - recept,
pažitkovo žloudková polévka
Suroviny:
pažitka,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
máslo,
vývar drůbeží,
žloutek,
sůl
Komentáře (5)