Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátové palačinky a višně v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí višní

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí višní)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 330 kJ /
2 708 kcal
Bílkoviny52,27 g
Tuky40,56 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 744 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy497,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Višně umyjeme a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 minut odležet. Občas zamícháme. Pak lehce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit. Krok 2: Můžeme ale i sterilovat do zásoby, v tom případě použijeme větší množství surovin. Po odležení plníme směs do malých skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. Takto sterilované višně vydrží do příští sklizně a jsou vynikající i na zmrzlinové poháry nebo s jogurtem. Krok 3: Vymícháme těsto na palačinky, přidáme nasekanou mátu a necháme asi 30 minut odpočinout. Pak na olejem lehce potřené pánvi pečeme tenké palačinky. Krok 4: Podáváme se studenými višněmi. Můžeme přidat kopeček zmrzliny nebo šlehačku.

TIP: Jak využít mátu v kuchyni

Zveřejněno 18. 5. 2014

Poznámka autorky zizala

Máta a čokoláda spolu náramně ladí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyQX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyQX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-)<3:yes::yes: kombinace je naprosto skvělá, višně v čokoládě mám moc ráda, krásná práce :-K

bofinka:,tejaja: Děkuji, mám radost, že se recept líbí:-)

Moc pěkný recept :-p:yes:

Veľmi sa mi to páči, dala som si k obľúbeným, až budú višne...:-):yes:

Nádhera :yes::yes::-K

radiator: Děkuji :-) Nevytratí nebo jen nepatrně. Sirup nebo likér z máty se taky vaří a chuť zůstane. Ostatně, pokud budeš mít pocit, že je tam máty málo, není problém přidat, nám ty 2 lžíce stačily ;-)

Děkuji za milý komentář i maivě a maris :-8

Žížalko, přidat mátu do palačinek mě fakt nenapadlo-dobrý nápad:-p:yes: Jen mě zajímá, zda aroma máty se při pečení nevytratí a je v palačinkách znát?

To musí být skvělá dobrota:-p+:yes:

To si umím představit, že vám chutnalo;-):-)):-p:yes:

:-8:-K Děkuji všem, mám radost, že se vám recept líbí :-)

:yes::-p

:yes::yes::yes:

jóój, to je kombinace:-p to bych se jářku neudržela, ne ne:-8 a určitě bych se přežrala:-D vypadá to neskutečně úžasně:-p:yes:

Nó, panečku, moc dobré to bude:-p:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
višně recepty, višně v čokoládě recept, višně recept, recept višně v čokoládě, co udělat z višní, jak udělat višně v čokoládě, recept na višně v čokoládě, sterilované višně, mátové recepty, višně v čokoládě#utm_content=lista, matove cokolady, višně v čokoládě likér, sterilování višní, višně a zdraví, višně v čokoládě pohár, visne, jak udělat matovy olej

Suroviny:
vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, olej, máta čerstvá, olej, višně, cukr krupice, kakao, rum, vanilka mletá

Přidat fotografie receptu