Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky 2

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chlazení

160 min (120 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Milovníci křehkého těsta, kakaového krému a čokoládové polevy jistě dobře znají právě pařížské rohlíčky. Připravte si rohlíčky na svůj sváteční talíř cukroví a vychutnejte si je třeba u odpoledního šálku kávy.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 039 kJ /
8 853 kcal
Bílkoviny120,63 g
Tuky597,33 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 2,83 g
Sodík 943 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy735,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky s cukrem šleháme v míse nad párou, po chvilce přidáme mleté ořechy a šleháme cca 10-15 minut. Pak přidáme mouku a opatrně, ale důkladně promícháme. Krok 2: Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s kovovou špičkou. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme rohlíčky a pečeme v troubě při 120-150 °C. Krok 3: Připravíme krém. Vejce, cukry a kakao vyšleháme v horké vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a vychladlou směs do něj zamícháme. Krok 4: Na zdobení krémem opět použijeme cukrářský sáček s kovovou špičkou, který naplníme kakaovým krémem. Krém ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky a dáme pořádně vychladit. Krok 5: Řádně vychlazené rohlíčky s krémem máčíme do rozehřáté čokoládové polevy.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 21. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v525

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky 2

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v525

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dámy, já už ořechy s bílky dále nešlehám. Ušlehám bílky na tuhý sníh, přidám ořechy a mouku podle potřeby zahuštění, u bezlepkové varianty maizenu ( stará škola ) kukuřičný škrob nebo lžíci kakaa. Budu dělat na oslavu rodinné sešlosti, alespoň z poloviční dávky, jsou velmi oblíbené. Nevím, kde se přidávají body, ale paní bych dala :-K.

Snažila jsem se dodatečně udělat fotopostup. První dvě fotky fotopostupu jsem vložila obráceně, opravit to neumím, tak se omlouvám.
V originál receptu se šlehají bílky, cukr a ořechy hned zároveň. Já šlehám bílky s cukrem chvilku a pak přidám ořechy. Teď jsem to stopovala a šlehala 10 minut bez ořechů a 10 minut s ořechy. Pekla jsem na 125°C cca 30 minut.
Tak snad vám to pomůže, pokud to budete ještě chtít vyzkoušet. Jsou fakt dobré, nám chutnají nejvíc.

Janule:v originál receptu (od kamarádky cukrářky) se šlehají bílky s cukrem a ořechy od začátku. Já je přidávám po chvilce (jak se začne dělat sníh) a pak šlehám pořád nad párou asi 10-15min. Nakonec vmíchám mouku. Dělala jsem je opravdu několikrát. Je pravda, že se nafouknou, ale že by to teklo, to ne. Když to stříkám na plech, je hmota horká, musím to dělat v rukavicích. Než je dám do trouby, nechám je chvilku na plechu oschnout (než se trouba rozehřeje). Jinak už fakt nevím, v čem by mohl být problém. Doufám, že se to podaří, moc by mě to mrzelo. Dejte vědět, děkuji.

Dobrý den,zrovna je taky dělám a mám stejný problém.Peču je už hodně let podle jiného receptu a ty jsou dobré.Taky mám ten sníh hodně řídký,tan nevím jak je budu stříkat.:-OMám trochu jiný postup u těch původních.Šlehám pouze bílky s cukrem nad párou a když je sníh dostatečně tuhý,tak teprve potom opatrně ručně vmíchám ořechy a strouhanku.Taky bych chtěla vědět,kde jsem udělala chybu a zajímalo by mě komu se povedly.Napište své zkušenosti.

R-o-m-a-n-a: to fakt nevím, šlehala jste je minimálně těch 15 minut? Jinak fakt nevím. Je pravda, že při pečení zvětší trochu objem, ale že by se mi to někdy rozteklo, to fakt ne. Nic jiného než to šlehání mě fakt nenapadá. Já je dělala už mockrát a vždycky byly dobré. Moc mě to mrzí, doufám, že ještě někdy dostanete odvahu je vyzkoušet a že se nakonec povedou.

Zkouším péct rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, ale bohužel je těsto řídké...rohlíčky se na plechu roztékají. Přidala jsem pak ještě mouku, ale stejně nedrží tvar. Musela bych té mouky dát hodně a to nevím, jaké by pak byly chuťově :-(. Kde jsem udělala chybu? Ty vaše vypadají nádherně a jistě budou i výborné :yes:

R-o-m-a-n-a: dobry den , dostala jsem se k receptu po nekolika letech ;-),tak pisi k vuli te ridkosti, zalezi take na velikosti vajicek,vetsi vajicko uz se meni trochu prisady ...... ale jsem si jista ze jiz po tolika letech ,se problem vyresil ... :-K

jarka skrobakova: nevím, je to čokoláda na vaření Figaro a Omega, poměr od oka :-)):-)) a děkuji za pochvalu, moc mě to těší :-8:-)

Irenko, máš je nádherné:-K:-! A ta krásně lesklá poleva:-O:-K Jak se děláš? Já ji nikdy nemám tak krásně lesklou :yes::yes::-K:-p:-p

no hezky to vypadá ale 2 másla při dnešní drahotě nevím nevím to abych už skoro nic více nepekla.;-(:-):-O

Mňam, vyzerajú na zožratie. Tie na tanieriku by som schramstla hneď.

Jana Remkova::-)):-)):-8

No to je kráa!! :-p:yes:

E-Rika: já jich mám vždycky kolem 90ks, ale záleží na tom, jak je budete dělat velké :-)

magdalenka: ano 2 x 250g ;-)

My tomu říkáme doma "hovínka na kládě" :-)) Jsou mňamózní!

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
pařížské rohlíčky z bílků, pařížské rohlíčky, pařížské rohlíčky recept, dobrý recept na pařížské rohlíčky, recept na parizske rohlicky, rohlíčky pařížské, recept pařížské rohlíčky, babiččiny recepty pařížské rohlíčky, recepty na pařížské rohlíčky, originál pařížské rohlíčky recept, pařížské recept na parizske rohlicky, parizske rohlicky bez orechu, rohlicky, bílkové ořechové rohlíčky, pařížské ořechové rohlíčky, pařížské rohlíčky recepty, ořechové pařížské rohlíčky, recepty pařížské rohlíčky, recept na rohlicky, pařížské rohlíčky originál

Suroviny:
ořechy vlašské, cukr krupice, bílek, mouka hladká, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, kakao holandské, máslo, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu