Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 295 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,12 g |
Tuky | 76,90 g |
Vláknina | 24,54 g |
Cholesterol | 156 mg |
Sodík | 194 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 98,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny.
Krok 2: Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme do změknutí, cca 30 minut. V průběhu pečení maso otáčíme a poléváme vývarem.
Krok 3: Do hrnce dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibuli, houby, zakapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme. Poté zalijeme scezeným vývarem a zase povaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme. Závěrem přidáme smetanu, osolíme, opepříme a ještě povaříme.
Krok 4: Na pánev dáme rozinky, podlijeme slivovicí, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Rozinky přeložíme na talíř. Na pánev dáme zbytek másla, dvě lžíce vody a na jemná kolečka nakrájený pórek. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a vmícháme rozinky.
Krok 5: Na talíř položíme porci bažanta, posypeme pórkem s rozinkami a přelijeme houbovou omáčkou.
Zveřejněno 19. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmN5
Moje poznámka
Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmN5
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 10 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Tématické fráze:
bažant příprava,
bažant recept apetit,
vaříme z bažanta,
vaříme bažanta,
kuchyňská příprava bažanta,
bažant v omáčce,
bažant se žampionovou omáčka,
grilovaný bažant,
bažantí nudličky,
nudličky z bažanta,
bažant nudličky,
bazant prsa,
bažant prsa recept,
bažanti maso recept omáčka,
bazant maso na houbách,
pečený bažant videorecept,
bazanti prso recept s houbovou omackou,
jak se připravuje bažant,
bazant na houbách,
bažant nudličky recept
Suroviny:
bažant,
vývar kuřecí,
cibule,
houba hřib,
citron,
smetana,
sůl,
pepř bílý,
olej,
máslo,
slivovice,
rozinky,
pórek
Komentáře (10)