Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 295 kJ / 1 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,12 g |
| Tuky | 76,90 g |
| Vláknina | 24,54 g |
| Cholesterol | 156 mg |
| Sodík | 194 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 98,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny.
Krok 2: Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme do změknutí, cca 30 minut. V průběhu pečení maso otáčíme a poléváme vývarem.
Krok 3: Do hrnce dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibuli, houby, zakapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme. Poté zalijeme scezeným vývarem a zase povaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme. Závěrem přidáme smetanu, osolíme, opepříme a ještě povaříme.
Krok 4: Na pánev dáme rozinky, podlijeme slivovicí, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Rozinky přeložíme na talíř. Na pánev dáme zbytek másla, dvě lžíce vody a na jemná kolečka nakrájený pórek. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a vmícháme rozinky.
Krok 5: Na talíř položíme porci bažanta, posypeme pórkem s rozinkami a přelijeme houbovou omáčkou.
Zveřejněno 19. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmN5
Moje poznámka
Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmN5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
bažant příprava,
bažant recept apetit,
vaříme z bažanta,
vaříme bažanta,
kuchyňská příprava bažanta,
bažant v omáčce,
bažant se žampionovou omáčka,
grilovaný bažant,
bažantí nudličky,
nudličky z bažanta,
bažant nudličky,
bazant prsa,
bažant prsa recept,
bažanti maso recept omáčka,
bazant maso na houbách,
pečený bažant videorecept,
bazanti prso recept s houbovou omackou,
jak se připravuje bažant,
bazant na houbách,
bažant nudličky recept
Suroviny:
bažant,
vývar kuřecí,
cibule,
houba hřib,
citron,
smetana,
sůl,
pepř bílý,
olej,
máslo,
slivovice,
rozinky,
pórek
Komentáře (11)
Holky díky