Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 572 kJ / 3 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,25 g |
| Tuky | 291,59 g |
| Vláknina | 58,57 g |
| Cholesterol | 831 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 4,74 g |
| Sacharidy | 180,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale nechceme mít kaši, necháme v celku.
Krok 2: V jiném kastrolu si uděláme jíšku ze sádla, smažené cibulky a hladké mouky.
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.
Zveřejněno 3. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Moje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 18 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit hrách,
hrachova polevka recept,
hrachová polévka,
namaceni hrachu,
jak varit hrach,
jak dlouho namacet hrach,
jak dlouho vařit hrách?,
hrachova polievka,
hrachová polévka bez namáčení,
hrachová s knedlíčky,
hrach namaceni jak dlouho,
jak dlouho se vari hra,
dlouho namoceny hrach,
hrách bez namáčení,
jak dlouho vařit uzenou křížovou kost,
hrách jak dlouho vařit,
hrách bez namáčení,
jak dlouho varit hrach na polevku,
jak dlouho má být namočený hrách,
jak dlouho vařit hrách
Suroviny:
vývar,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
mrkev,
celer,
petržel,
kedlubna,
květák,
majoránka,
libeček,
ořech muškátový,
pepř,
česnek,
houska,
šunka,
škvarky,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
hrách,
voda,
bobkový list,
harmonie chuti
Komentáře (26)
Tvoj recept je krásny, taký ideálny na zimu, polievka aj knedlíčky vyzerajú nádherne. Musím kúpiť trochu sádla a vytopiť, aby bola surovina.
Pekný deň!
+