Honzovy vdolky
Smažené vdolečky provoní sladkou vůní nejen kuchyni. Rozhodně přiláká mlsouny domů. Snadné kynuté těsto můžeme zadělat ručně nebo s pomocí robota. Po usmažení je zdobíme tvarohem, oblíbenou marmeládou a třeba i ovocem.
Suroviny pro 9 kusů
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 569 kJ / 2 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,68 g |
Tuky | 47,88 g |
Vláknina | 9,96 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 323,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě s cukrem necháme vzejít droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.
Krok 2: U nás ho vymísil robot, po nakynutí jsem ho jen propracovala, rozdělila na 9 dílů a z každého udělala "bulku". Všechny jsem je nechala asi 10 minut na lince odpočinout a zatím umíchala tvarohovou náplň.
Krok 3: Odpočívající kousky těsta zatím malinko nakynuly - rukou je roztáhneme na nižší ovál a pomaleji v horkém tuku z obou stran smažíme.
Krok 4: Hotové vdolky silně potřeme tvarohem, ozdobíme dobrou marmeládou a ovocem (někdo má rád nahoru i šlehačku) a ještě teplé podáváme.
Zveřejněno 14. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
Moje poznámka
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 13 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 14 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pomohl hot dog vyhrát válku? aneb Britský král Jiří VI. si na návštěvě v Americe zamiloval párek v rohlíku
Holka u plotny vaří: Dýňová koprovka s koulemi z mletého masa chutná skvěle a snadno se dělá
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 13 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 16 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 16 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 16 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 18 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 19 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 20 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 22 hodinami
Tématické fráze:
vdolky od babičky,
vdolky,
hrnkove vdolky,
vdolky bez droždí,
recept na vdolky hrnkové,
hrnkové honzovy buchty,
dobré vdolky,
vdolky z trouby,
hrnkovy recept na vdolky,
vdolky z vody,
hrnkové recepty honzovy buchty,
vdolky do trouby,
vdolky recept,
vdolky v troubě,
vdolky naslano recept,
recept na vdolky,
recept na smažené vdolky,
recepty na vdolky,
recept na vdolky v troubě,
smažené vdolky recept
Suroviny:
voda,
cukr,
sádlo,
rum,
sůl,
kůra citronová,
mouka hladká,
droždí,
tvaroh,
mléko,
cukr,
créme olé,
marmeláda,
ovoce
Komentáře (27)