Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí langoše

Hodnocení receptu je 4,9 (297×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

koky- koky-

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 984 kJ /
1 669 kcal
Bílkoviny57,00 g
Tuky21,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy305,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme kvásek z droždí, 150 ml vlažné vody, cukru a trochy mouky. Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud lepí, přidáme mouku. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout. Krok 3: Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme ještě kynout, přibližně 15 minut. Krok 4: Poté můžeme hned smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej. Krok 5: Podle chuti každý langoš potřeme kečupem nebo česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Oblíbené recepty na domácí langoše

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autorky koky-

Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (225)

Přišli mi trochu tužší, ale zas nebyly tak mastný.

Výborné a nadýchané langoše. Klidně bych dala více soli, celou kávovou lžičku. Ale jinak výborné :-Q Dneska uvařeno, měla jsem z této dávky 5 velkých langošů přes celý talíř.

Výborné 👌

Výborné těsto, také ho dělám. Langoše děláme ke gulášové nebo čočkové polévce a móóc nám chutnají ;-)

Vynikajici, nesmazit moc do tmava,lepsi min, jsou pak vlacne. Udelano v kempu pred karavanem 🤣

Super málo těsta= hodně placků

Bylo dobré

jahoda: ano to je slané a dá se využít do všeho kynutyho:-);-)

Výborný recept, děláme prakticky totéž těsto. Langoše potíráme v trošce osolené vody s rozmixovaným česnekem a sypeme strouhaným sýrem :-8

Tonja: Tak nevím, kde je pravda, ale už dlouho dělám super výborný nadýchaný kynutý knedlík od mirca75, kde se posypou solí kvasnice (žádný cukr) a až se roztečou, přidá se vše ostatní. U sladkého těsta dávám jen lžičku cukru nebo sladěnky bez soli.

Domácí langoše, vždy potěší. :-K

Výborné. Přesně ty langoše které se prodávají. Krásně tenké těsto po upečení. Takže určitě ukládám do receptů

MarcelaPa: super děkuji jste zlatíčko 😘🙂

DanaSp: nemáte se za co omlouvat, on totiž nikdo není dokonalý!
Já nechávám kynout cca 45 minut až 1 hodinu.

Dobrý den omlouvám se nejsem dokonalá ale neví někdo jak dlouho má těsto kynout ? Děkuji moc

Tonja: sůl paní dává až do těsta, je to dobře viditelné. Do kvásku dává pouze cukr
Jinak lángoše jsou výborné ;-)

Dělal jsem a super. Těsto vláčné a langoše chutné. :-)

Jsou super. 👏😜

Skvělý a rychlý recept<3

Luxusní těsto na langoše, vyzkoušela jsem těch receptů víc, ale tohle zvítězilo, už nedělám jinak <3

Děkuji za tip. 👍

Dávám do kvásku místo vody mléko a jsou naprosto vynikající.

S těstem se dobře pracovalo, z celé dávky bylo 6 velkých langošů. Perfektní.

Děkuji za recept.Bylo to víc než dobré :yes::-)

Poznámka k videu: Ve videu se dělá kvásek z vody, droždí, cukru a soli. Sůl tam ale nepatří, ta patří až do těsta. Sůl totiž brání kvasinkám, aby pracovaly správně a rychle a kvásek tak správně vzešel (naběhl).

Včera jsem zkoušela a udělala z půl davky :-8 dostala jsem pochvalu od přítele... takže díky za recept...jinak jsem dělala poprvé langoše :-D

Langoše jsou výborné a hlavně rychle udělané. Děkuji

Lenkai: :no::no::no:

Alice Magdalena:To jó , smát se a urážet, že? To by Vám šlo. Co kdyby jste mu/jí radši poradila? Žádný učený z nebe nespadl, (každý se to musel nějak naučit (byť to někde četl,nebo odkoukal,nebo mu to bylo ukázáno). Člověk, aby se bál už na něco zeptat!! No,tak snad Vám Vaše odpověď přinesla kýžené ovoce????????.

Alice Magdalena:

Langoše milujem a robím ich dlhé roky, ale tento recept ich ešte vylepšil (jogurt) :yes:<3 najlepšie!!
Ešte detail nakoniec: bochánky si vytvarujem naolejovanými rukami (cesto rozt'ahujeme do strán). Dobre sa s cetom pracuje a nelepí sa. Smažím vo vysokom hrnci, zabránim tým prskaním oleja z panvice na všetky strany :-)

Tento recept na langoše je opravdu povedený. Langoše podle tohoto receptu jsou prostě nejlepší! <3:yes::yes::yes:

Libuse Romancikova: tak třeba aspoň takhle vysvětlené to dává větší smysl :) ale pořád - "a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek." Co znamená "nechat vzejít kvásek"? Jak dlouho to trvá? Má to být v teple? jak moc? Nebo to má zmodrat? :-)

Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".

Bagorz: ano je původně z Maďarska a dává se česnek, zakysaná Smetana a eidam;-)

amik0: Sem netušila, že zadělání kvásku je vyšší dívčí. Ale jestli si se zasekl/a už na tomhle, tak je pro tebe zbytečné se pokoušet v kuchyni o cokoliv složitějšího než je čaj z pytlíku.

Pecka;-):-8hm.....
:yes:

amik0: A s čím tedy máte problém?Pokud si přečtete recept tak musíte vědět že ze 150ml vody,droždí a lžičky cukru si zaděláte kvásek.Další možnost je smíchat rozdrobené droždí se lžičkou cukru a když se droždí rozpustí můžete přidat cca lžíci mouky(bez soli) a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek.Pak vše přidáte k ostatním surovinám +zbytek vody.Naprosto jednoduché.;-)

amik0: tak jeden vyzkoušejte;-)

"Zaděláme kvásek." Tak dík, na to je asi deset způsobů. Divím se, že recept na langoše nezní "Zaděláme těsto na langoše a dáme ho smažit" :-Q

Ruda33: Ve videu je to děláno z poloviční dávky..jinak to je stejný recept..;-)

Ruda33:
Ahojky :-)
Recept je můj, ale video uz ne a ani nevim jak se tu vzalo :-D .
Ale zpět k otázce a odpovím , že mouky ma být 400g ,ale záleží i na typu mouky někdy je potřeba přidat ,aby těsto nelepilo.. Tak držím palce ať se podaří a ať také chutnají ;-)

Ahoj mám dotaz
v receptu je napsáno 400q hladké mouky ,na videu jen 200q prosím kolik mám opravdu dát?nerad bych to pokazil děkuji za radu Ruda:-)

magdalenka: Zapomněla si dopsat, že v Maďarsku se peče chleba, hlavně bílý, voňavý, vynikající, ne celozrnný, nebo takový ten kyselý z našich pekáren. Takže z toho těsta na chleba, mohly vzniknout jen vynikající jemné langoše. Ne aby to někdo zkoušel, z nějaké chlebové směsi od nás ! :-D:-D:-D

Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne "stánkové" jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Maďari ho milujú hlavne s cesnakom a kyslou smotanou, syrom, podáva sa aj s kečupom syrom. Podľa želania zákazníka. Stretla som sa aj s "plneným" lángošom, kde do cesta - placky sa dá náplň napr. syrová, hubová, kapustová alebo párok, cesto sa preloží, stisnú kraje a smaží vo vyššej vrstve oleja. To je už pôvodnému lángošu ešte viac vzdialené.

Bagorz: na pizzu se kečup nedává ;-)
Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarsku :-) ale tady jsme v Čechách, kde není striktně zakázáno dochutit si pokrm podle své chuti.

Langoš je z maďarska a Maďaři ho potírají jenom olejem,v kterým je rozlisováno hodně česneku.Žádný sýr a už vůbec kečup.To není pizza!!!

Dělala jsem minulý týden poprvé a pro velký úspěch dnes opakujeme.Langoše jsou výborné a hlavně neeeee pracné a jsou hotové hned...:-K

Výborné! Osobně dávám jen půl droždí a myslím, že bohatě stačí :) Vynikne poté více ten jogurt :) ale opravdu mňamka :) díky za recept :-D

Vynikající :yes:, dnes jsem udělala poprvé a musím říct, že toto je ten nej recept, s těstem se dobře pracuje, jiné už dělat nebudu<3

Langoše jsou naprosto výborné! Dnes jsme je měli k obědu a pochutnali jsme si. :yes:

Jsou vynikajici diky.. kazdy kdo je sni rika ze jsou nejlepsi co kdy jedl... moc dekuji

Lanfose jsou vyborne! Dekujeme za recept a priste zase ????????????<3

Jarda Dukys 31. 10. 2017 20:06
:yes: Vyzkoušel a měl sem doma úspěch - díky za vynikající recept :yes:
:-K :-K :-K

Moooc mooc Vám všem děkuji a jsem nadšená,že tak chutnají :-K A doufám,že i dalším co je zkusí budou také moc chutnat :-) :-K

Právě je dělám. Těsto v DP, místo jogurtu jihočeská zakysanka. Dám vědět, jak jsme dopadli

Keď mi zistili intoleranciu na pšeničnú, ražnu a jačmennú múku, tak som začala používať hladkú špaldovú múku a sú ešte lepšie.Aj dnes som ich robila a moja 87-ročná svokra ich vychvaľovala do nebies.

Jsou opravdu vynikající:yes::-8

Miluju je jsou výborne !! ❤️

MarcelaPa: ked ich roztahujete v rukach dobre je dat si na ruky troska oleja a nemusite uz ani mucit dosku,robila som ich a fakt su dobre

Langoše jsou výborné. Včera jsem udělala na zkoušku a dnes dělám pro velký úspěch znovu. Roky jsem jela podle receptu od bývalé tchýně ze slovenska, přidává se mimo jiné mléko, zakysanka a vejce.Droždí jen polovinu. Ale tyto s vodou a jogurtem jsou luxusní. Těsto jsem dělala v domácí pekárně.:yes::-)

Výborné :yes: Těsto jednoduché, práce s ním skvělá. :yes::

Opravdu výborné. :-8
S jogurtem jsem dělala poprvé a jiné už nedělám. Jsou jednoduché, jemné a vláčné...prostě výborné :yes:

Dneska jsme je dělali ve škole a byli dobrý mnam mnam<3<3<3<3<3<3

Fakt jsou vynikající, velice rychle se smaží a to mám el.sporák jen na 3-4 stupeň, téměř nesají olej a ten zůstává celkem čistý a nepřepálený. Už jsem je dělal několikrát a nikdy nezbyly.:-p

Když to šoupnete do trouby, tak je z toho dobrá pizza :-)

Ňam<3 Langoše jsem dělala a byly fakt výborné. Všem moc chutnali.:-p

Dobrý den ...Hrozně mooooc Vám všem velice děkuji za hodnocení...jsem nadšená,že Vám tak chutnají a že mají takový úspěch...
:-K <3 :-K

Dělala jsem langoše poprvé ve 34letech... A jsou neskutečně výborné. Doporučuji každému, kdo ještě nezkusil. Ač vypadají hodně křupavě po upečení, jsou vláčné a nemastné. Prostě skvělé. Bodík letí.....<3.

Už roky som robila jediný recept od Kvety Stražanovej, na ktorom si pochutnávala celá moja rodina, ale tento je ešte lepší, dneska sme si doslova vychutnávali každe jedno sústo. Už sa teším na deň keď ich urobím mojim deťom, ktore žijú v Anglicku a ktore vždy čakaju hlavne na langoše

Dneska jsem je zkoušela k večeři, dětem i manželovi velmi chutnaly, hned se po nich zaprášilo. Vynikající. Všem doporučuji.

pusinka :P 17. 5. 2016 16:04
Vynikající jak sviňa :) <3

Vynikající, božské.... přidávali jsme jen trošku mouky, protože se těsto lepilo, ale s tím jsme počítali :yes: Takže od náš 99 bodíček :-)

já dělám úplně ale úplně obyčejné těsto.....voda,kvasnice,mouka,sůl.....a věřte,nevěřte,jsou super <3 :yes:

Moc dobrý recept, všem langoše chutnaly. Byly takové jemné, vláčné a současně hezky křupavé. Jen se mi těsto trochu lepilo, přidala jsem mouku, jak je psáno v rcp a vše v pohodě.<3

Jaroslav Hronček 18. 4. 2016 20:18
Povodny recept na langose je iba s vodou. Bolo to totiz v minulosti jedlo chudobnych. Mlieca prichut je iba na prilepsenie. Ja napriklad "vylepsujem" chut kyslou smotanou namiesto jogurtu. Neuskodi ani " spetka" drvenej rasce a mleteho korenia, alebo korenia styroch farieb ... ;-)) No a nakoniec nesmie chybat dosolenie langosa po vysmazeni a najma potretie z oboch stran strucikom cesnaku ... No a napokon posypka alebo potretie podla chute a lubovole - kecup, kysla smotana, nastruhany emental alebo eidamska tehla . Fantazii a gurmanskym kombinaciam sa v tomto pripade medze nekladu. A navyse este jedeno "antigurmanske" odporucanie. Vyskusajte zapijat cesnakom potrete prisolene cerstve langose sladkym silnym kakaom.... Na prvy pohlad absurdita, ale v skutocnosti rozpravka pre chutove bunky na jazyku. Je to nasa rodinna kombinacia. Dufam ze ma za to klasici gurmanskeho remesla neukamenuju ... Ale odporucam vyskusat kazdemu kto nie je bigitne konzervativny.... ;-)

Moc dobré , super jednoduché a dostaly pochvalu :yes:

Boli vynikajúce, ja som pár vyskúšala aj naplniť syrom a šunkou a bolo to top! :) odporúčam

Úžasné.Neměla jsem nikdy lepší a jiné už nechci...

Zuzaka:8-10 ks, je to nahore;-)

Dobrý den, kolik porcí z této dávky je? kolik jste uděliali placek?:yes:

janulka.vs 5. 10. 2015 10:21
Langoše výýýbornéééé:-))! V týdnu jsem si koupila langoš ve stánku a musím říct, že asi naposledy :no:. Byl celý mastný a chuťově taky nic moc :no:. Tak jsem zkusila Váš recept a musím říct, že jiný už asi jíst nebudu. Fakt mňamozní! A na to, že jsem dělala dvojtou dávku, tak skoro ani žádný olej nevypily! Děkuju za bezvadný receptík! Ukládám do své kuchařky :yes:;-)

Vynikající recept,langoše byli výborný-celá rodina si pochutnala...Díky za recept:yes::-))

Musim se zastat pana Vladana, protoze ja bych take uprednostnovala klasicke gramove nebo litrove udaje radeji nez jeden kelimek. Ziju v zahranici a velikosti jogurtu jsou jine nez v Cechach a tak vzdy brousim internetem, kolik ze ten jeden kelimek ma gramu. Ale jinak jsem vas recept vyzkousela a musim rict, ze jsou jak od maminky :-)) Diky

Dobrý den pane Vladan (neregistrovaný), vzhledem k tomu, že se všude všichni setkáváme v obchodech pouze bud s malými bílými jogurty v klasickém malém kelímku nebo ve velkém 500g kelímku,mě se omlouvám nedošlo:-),že by to mohl byt problém rozeznat a co se tyče droždí tak to je bez řečí prostě jak pišu 1 droždí, což přeci znamena klasicka kostka droždí cca 42g, ktera se prodává všude stejna  Ale myslím,že to tu každý pochopil.Ale i tak Děkuji a snad odpověď bude dostačující a přeji Krásný den :-K

Achjo, to je to takový problém když ten recept píšu se podívat na ten váš malý jogurt, jaké množství je na obalu uvedeno?? To stejné droždí, tohle nikdy nepochopím... :no:

cathleen : Nenahnevá, slušne napísaný, nerýpavý komentár nenahnevá nikdy. ;-)

Miluše Zapletalová: věřím, sušené mléko zlepšuje, zjemňuje chuť těsta. I když - děláte je v práci také z jogurtu, jako je tady psáno?

tejaja: snad tě to nenahněvá, ale já si na ten parmezán taky vzpomněla:-D - myšlenky mi letěly v souvislosti, že někde (jako tady) odchylky od toho "jedině správného" receptu prakticky nejsou povoleny, jinde se nad tím mávne rukou a ten, co poukazuje na technologickou chybu (třeba i v knize), je za šťouru (a nejde jen o tyto dva recepty)...:-8

Sušené mléko?
Rozumím tomu tak, že Miluše Zapletalová: si vydělává na chléb svůj vezdejší v podniku, kde ty placky vyrábějí jako na běžícím pásu a v takovém případě je použití "sunaru" ryze praktická záležitost:yes:
Asi bych si vzpomněl i na pár příkladů z cukrařiny, kde průmyslová revoluce zlikvidovala liquid a nahradila ho práškem...:-D

Jarka, ďakujem za podrýpnutie, ale na mňa to nezaberá, mám voči tomu už imunitu. :-) Myslím, že som dostatočne doložila pri svojom recepte, že podľa knihy to bolo tak, ako som urobila. A je podľa mňa nefér to vyhadzovať na oči pri inom recepte. Ako k tomu príde táto autorka ? Môžeš sa v pohode vyjadriť k mlieku a o parmezáne pri recepte, kam to patrí. Tam si nereagovala. Ďakujem.

tejaja: Někdo dá mléko do langošů, někdo zase nedá parmezán, kam zaručeně patří, je to nastejno ;-)

Miluše Zapletalová (neregistrovaný/á) :Možno vy v podniku do langošov sušené mlieko dávate, ale určite tam nepatrí. Spýtajte sa ktoréhokoľvek Maďara, čo vám na to povie.
www.mindmegette.hu/sajtos-tejfolos-langos.recept ;-)
Receptov je viac, ale nikde žiadne sušené mlieko. ;-)

Miluše Zapletalová 22. 6. 2015 21:48
Pracuji v podniku,kde se langoše dělají a určitě do nich patří sušené mléko :-)já jídlům smaženým v oleji neholduji,na to se mám hóóódně ráda,ale u nás langoše fakt frčí :-)

alenka747 19. 6. 2015 00:29
Nejlepší co jsem kdy jedla :yes:

lenka: Langoše musia na oleji plávať. ;-)

Kolik davate toho oleje na smazeni??

Kdybych mohla, dám tisíc bodů. Sakra dobré.

také dělám pravidelně jsou vynikajicí i děti je milují,doporučuji všem kteří milují langoše,opravdu nejsou vubec mastné ;-)

Jedním slovem... VYNIKAJÍCÍ :yes:

Recept mě zaujal.Vyzkoušíme.:-))

výborný receptík na Langoše ;-) dělám pravidelně tento recept :yes:

pazderka83: Dala si do kvásku cukr?? Díky němu dochází právě k tomu vykynutí! :-) Jinak nevím. Mohlo to také být tím, že si tam dala moc studenou nebo moc teplou vodu (mléko).. :-) Dává se vlažné.. :-) Příště se snad povede!! :-P

Langoše podle tohoto receptu jsou opravdu dobré. Jen doporučuji těsto více osolit - špetka je málo a těsto je pak ve výsledku málo slané. Také je lepší nechat těsto vykynout déle než 15 minut - klidně hodinu. Langoše jsou pak nadýchanější a vláčnější. A pozor na olej - musí být rozpálený.

Marcelina 12. 9. 2014 09:14
Dobrý den. Tento recept přišel do polštiny.:-) Používám ji často. Moje rodina má rád českou kuchyni. Plněné langoshes je vynikající. Já jsem trochu jinak dělám stejný dort. Rozdrolil droždí s trochu cukru do rozcieram to. Přidejte sklenici teplého mléka a 5 lžic mouky vše promíchejte a nechte přikryté, až vyrosteš. Pak přidejte zbytek ingrediencí a 3 lžíce oleje na těsto bylo hladké. Aby všechno ručně, dokud se těsto přijde od satelitu. Nechte to na kvasu a pak dělá jako v původním receptu. Nad dávat salát a La caprese (plátky rajčat střídavě se sýrem) a zapiekam, dokud se sýr roztaví. Zdravím a děkuji za recept.:-K

koky-: Tak mě se nepovedly, asi špatné kvasnice, i když naběhly, těsto nevykynulo a langoše byly tvrdé :-(( Tak nevím, zda budu ještě znovu zkoušet. A tááák jsme se těšili...

Vynikající všichni jsme si poslali:-p:-):-D:-)) 10 bodů

Ina: V recepte sa píše - malý bílý - daj kľudne 150 ml, v podstate je to jedno, či 150 g alebo 200 g... zvyšok pridávaš vodu podľa potreby. Pridávaj ju postupne, po častiach - nie naraz. Nech sa ti darí! (A chutí!)

Ina: záleží mna značce, u nás mají 150,175, 200, 250, 300 a 500 ml. Vím, že to jsou různé značky, obvykle kupuju dle potřeby, ale nejraději mám Choceňský nebo Selský a ty u nás také mají jen v 500 ml balení. Zkuste projít víc obchodů, já nakupuju nejvíc v Kauflandu nebo dřív v Albertu a v obou měli právě různá balení.

Rada by som sa opytala, kolko ml / g je "maly jogurt" ; možno je to blbá otázka, ale velmi by som tieto langoše chcela urobit - v obchodoch, kde nakupujem sú len 500 a viac gramové. Dakujem, Ina

Moc moc vám všem děkuji a omlouvám se,že neodepisuji...Bohužel to z pracovní vytíženosti už tak nejde tu být :-( Jsem vám vděčná za přízeň a Děkuji :-K:-8

Lucie33 : Z těsta hned uděláte placky a ty teprve necháte kynout těch 15minut a poté smažit ;-):-K

Prosím o radu, jsem možná natvrdlá, ale to těsto se po zadělání nechává normálně vykynout a teprve pak se z něj dělají bochánky a placky? Nebo prostě zadělám a hnedle rozdělím na bochánky a nechám kynout jen těch 15 minut? :-8:-8:-8

Vynikající! :-))

Skvělý recept :-p , Langoš jsem neměl pár let a navíc nikdy vlastnoručně udělaný.Musel jsem se sám i pochválit jak byl dobrý ;-) je jasné ,že podle receptu to dokáže každý. Díky

pazderka83: staré kvasnice. nebo pokud jsi je dala do moc teplé vody tak jsi je uvařila

Dneska jsem zkousela sve prvni langose, ale co me zarazilo bylo, ze mi kvasek krasne nabehl, ale kdyz jsem zadelala testo a dala ho na 15 minut kynout, tak nevzeslo. Nechala jsem ho tedy dalsich 15 minut a stale nic :-// vubec tomu nerozumim. Nevite cim to mohlo byt? Jinak po usmazeni byli chutove dobry, jen hold byli nizky :-S

delam tento recept ne s jogurtem ale se smetanou na šlehani testo je užasne křupave a jemne :))):-p

:-) Jsou výborné :-) :yes:

super jen dělám malinko jinak místo jogurtu dávám kysanou smetanu a na toto množství mouky jen 1/2 droždí :yes::yes::yes::-)

tak jdu taky přidat chválu k receptíku. Langoše dnes byly k obědu a opravdu jsou výýýýborné:-p.

Kočičí 23. 3. 2014 15:29
Langoše vyválené válečkem na placky udělaly při smažení bubliny, langoše vytahané do placky rukou nikoliv. Jinak opravdu nebyly tolik mastné, jako ty stánkové.

dnes vyzkouším, budu dělat langoše poprvé tak snad :)

Adel1988: tak langose jsou luxusni:yes: ani jsem necekala,ze se mi tak povedou:-p

Dnes zkusim langose poprve:-) tak jsem zvedava :-))

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
langoše dobré těsto recept, langoše, recept na langoše, langoše recept, langoš, recepty na langoše dobré, recept langoše, langoš recept, těsto na langoše, recept na langoše bez droždí, langoše s jogurtem, langoše bez droždí, langoše recepty, recepty langoše, recepty na langoše, langoše jako ze stánku, langoše z jogurtu, recept langoš, recept na langoše pro začátečníky, top recepty langoše

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr

Přidat fotografie receptu