Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 305 kJ / 1 746 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,49 g |
| Tuky | 149,69 g |
| Vláknina | 13,41 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 15,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.
Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.
Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.
Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.
Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.
Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky.
Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.
Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.
Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.
Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Moje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 41 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 45 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 46 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 50 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
bůčková kapsa,
otevřená kapsa z mletého masa,
bucek se pece kuzi nahoru,
jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené,
recept na kaps z bůčku
Suroviny:
bůček bez kosti,
fazolky zelené,
rajče,
česnek,
sůl,
pepř,
tymián,
rozmarýn,
kmín celý,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (9)