Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 321 kJ /
3 423 kcal
Bílkoviny311,79 g
Tuky234,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 3,26 g
Sůl7,75 g
Sacharidy16,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Krok 2: Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice. Na polovinu plátu rozložíme část anglické slaniny (já dala krůtí šunku). Krok 3: Troubu si zapneme na 200° C. Krok 4: V pánvi si ohřejeme máslo, vložíme na kostičky nakrájenou zeleninu (mraženou necháme vydusit na tuk), přidáme řap. celer a steril. okurky na kostičky, nakrájený zbytek anglické. kousek špeku (pro vůni) a zelenou cibulku. Krok 5: Směs mírně osolíme a opepříme a necháme zlehka orestovat (nic nesmí zhnědnout, nebo se vysušit). Krok 6: Poté směs rozprostřeme na tu polovinu plátu, na které máme anglickou a maso zabalíme do rolády. Tu pečlivě omotáme provázkem a zlehka osolíme. Krok 7: V pekáči si rozehřejeme olej, vložíme na něj roládu a dáme do trouby, ve které necháme maso pár minut opékat (maso otáčíme). Krok 8: Pak k masu přidáme cibuli nakrájenou na kostky,zbylou zeleninu, 4 lžíce hořčice (já přidala i kůži ze špeku), lehce orestujeme, podlijeme vývarem asi do výšky 1/3 masa, přiklopíme a dáme zpět do trouby, kterou ztlumíme na 175°C. Během pečení maso obracíme a dle potřeby podléváme. Krok 9: Pečeme po dobu asi 1 - 1,5 hod. dle velikosti rolády. Pár minut před koncem pečení maso odklopíme, aby nám chytlo barvičku. Krok 10: Měkkou roládu vyjmeme stranou a necháme chvíli odležet. Krok 11: Mezitím si šťávu z rolády vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, tu pečlivě orestujeme a zalijeme vývarem. Krok 12: Po provaření štávu přecedíme přes hustý cedník, přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby hořčicí, solí,nebo i troškou (lžící) nálevu z okurek, či citronovou šťávou. Krok 13: - Nebo šťávu doředíme vývarem na požadované množství, zavaříme a zahustíme moukou smíchanou se smetanou. Krok 14: Pak propasírujeme přes cedník a dochutíme. Krok 15: Z rolády odmotáme provázek, roládu nakrájíme na porce a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 4. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Možná někomu připadá recept příliš dlouhý a složitý, ale snažím se to vždy rozepsat tak, aby ho mohli dělat i ti, co to ještě nikdy nezkoušeli ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVKm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVKm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

mihala:kým mäso nie je mäkké. Zistíš pichnutím vidličkou do mäsa.

Jo ale nikde není psáno jak dlouho se to peče :-(

:yes: LUXUS :yes: +24

vlastně ten už jsem dala předtím-škoda že jich nemůžu dát víc:-)):yes::-D

bodík+mňam:-p:-p:-p

Miruš, tento skvělý:yes: recept mi nějak unikl. Zřejmě to bude tím, že trávím hodně času v práci.
Moc hezké fotky:yes::yes::-). Posílám poslední bodík do druhé desítky;-);-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Všem moc a moc děkuji za milé komentáře:-8 a pokud někdo i vyzkoušíte,budu ta nejšťastnější:-).Lusindo:-)neboj,až by se dozvěděli jaká jsem,hned by jim došlo jaké mají doma štěstí;-).

Miru, taky spěchám s bodíkem!:yes: Máš to nádherné, ty kouzelnice jedna.;-):-K A ten postup! Skvěle napsané, aby to zvládl každý.:yes:

Mirčo nádhera...já se jen bojím, že se naši chlapi dozví, že i takové ženy(jako Ty) existují, že to není jen výplod jejich fantazie.

Mirčo, další pochvala i ode mě:yes: fakt nádhera:yes: hned bych si dala:-D :yes::yes::yes: +++++++

Holka, ty jsi tak šikovná!!! Nádhera :yes::yes::yes: ;-)

Mirčo:yes::yes:Opravdu pěkný recept, krásné fotky a nádherné knedlíky. :-)):yes:+

je prekrasna....fakt prekrasna...a mne by sto percent vsetka ta zelenina povypaduvala

Roláda jedna báseň, nezbývá mi nic jiného, než ti ji ohodnotit jedním bodem a máš krásné fotky. :yes:

Mirco máš to za 1(víc bohužel nejde):yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
vepřová roláda, vepřové maso v hořčičné omáčce, roláda z vepřové kotlety, vepřová panenka v hořčičné omáčce, vepřová roláda z kotlety, hořčicovo smetanová omáčka, rolada z veprove plece, roláda z kotlety, vepřová plec roláda, vepřová roláda z plecka, vepřová plec recepty roláda, vepřová omáčka, vepřová rolada z plece, vepřové plecko rolada, vepřové v hořčičné omáčce, vepřové nudličky v hořčičné omáčce, roláda z vepřové panenky, omáčka na roládu, smetanová roláda, rolády z vepřové kotlety

Suroviny:
plec vepřová, pepř bílý mletý, hořčice plnotučná, mrkev, petržel, celer, hrášek, celer řapíkatý, okurky sterilované, cibulka zelená, špek, slanina anglická, cibule, máslo, olej, vývar, mouka hladká, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu