Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 267,77 g |
| Tuky | 41,17 g |
| Vláknina | 14,44 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 901 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev si oloupeme a očistíme.
Krok 2: Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve.
Krok 3: Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí).
Krok 4: V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, lehce orestujeme, přidáme připravené maso. Opečeme je ze všech stran (pozor na připálení papriky!) a podlijeme vlažným vývarem. Pekáček přiklopíme a vložíme ho předehřáté trouby na 175-180°C. Maso pečeme za občasného otáčení masa do měkka - maso dle potřeby podléváme.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme (vypečeme) na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit (můžeme zahustit i jen moukou rozmíchanou ve vodě a dolít vývarem na požadované množství).
Krok 6: Provařenou šťávu přecedíme přes jemný cedník, dle potřeby dochutíme solí a špetkou pepře a necháme jí na mírném plameni aby nám pustila glanc (tuk).
Krok 7: Maso nakrájíme na porce, přelijeme hotovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Moje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 23 minutami
Palačinky s džemem
jakub@V před 36 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 58 minutami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 1 hodinou
Jklůkljů
[email protected] před 2 hodinami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 11 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 13 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 14 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 16 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 16 hodinami
Tématické fráze:
kýta na mrkvi,
vepřová pečeně protýkaná,
kýta s mrkví,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
protýkání masa,
vepřová kýta recepty,
protýkaná vepřová pečeně,
vepřové s dušenou mrkví,
vepřové maso s dušenou mrkví,
vepřová kýta pečená v celku,
vepřová kýta použití,
vepřová kýta na paprice,
vepřové maso protýkané,
protýkaná hovězí pečeně,
vepřová pečeně z kýty,
pecena kyta s mrkvi,
protýkaná pečeně,
vepřová kýta mrkev,
kýta v mrkvi,
veprova kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (31)
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.