Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná telecí plec s pikantní náplní

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba tepelné úpravy: 80 min

80 min (80 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 303 kJ /
311 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky6,00 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 729 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy13,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem marinády odležet přes noc. Krok 2: Alobal potřeme olejem. Plátky pak přeložíme jakoby do závitku a vložíme na alobal. Ještě pocákáme marinádou a pevně zabalíme. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme po každé straně 30 minut. Krok 3: Po hodině necháme maso 5 minut odpočinout a opatrně rozbalíme balíček. Krok 4: Závitky ještě vložíme bez obalu na gril a ogrilujeme na mřížce po každé straně cca 2 minuty, přičemž potíráme marinádou. Servírujeme s jakkoli upravenými brambory. Maso je náramně šťavnaté a voní po použitých surovinách

Zveřejněno 29. 8. 2014

Poznámka autorky spagetka

V alobalu jsem grilovala 30 minut na každé straně na stupni 4 a bez alobalu pak cca po 2 minutách na stupni 5. - Domácí elektrický gril

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná telecí plec s pikantní náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7O5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná telecí plec s pikantní náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7O5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jarka skrobakova: Děkuju Jaru :-K:-K a realizuj :yes::yes:

To bude príma bašta Špagetko. Moc se mi líbí receptík :yes::yes::-p:-K

Veronika.Hrozna: Verunko, já ale měla plecko bez kosti, néé hrudí, to je snad rozdíl v druhu masa a pro mne je i vepřové plecko bez kosti :-O a takové 2 plátky mi dal řezník, docela libové, já myslím, že z popisu je znát, že to bylo plecko, tady je odkaz na dělení telecího masa:
http://www.receptynamaso.cz/teleci-maso/
Neumím si představit připlácnutí hrudí s kostma do alobalu pod víko domácího grilu, dyk ty kosti by to protrhaly

spagetka:Plněnou telecí hruď totiž peču strašně dlouho je tady na ni receptík,fakt to je dobrota a někdy se to peče i 2 a 3/4 hodiny než se dají vyndat kosti.Proto jsem se ptala. Máme telecí velmi rádi a recepty na telecí vždycky ukládám. Tak toto taky vyzkouším! Mňam! :-K

Děkuju:-K, fakt bylo to výborné.

Veronika.Hrozna: Petruna: Právě na tu dobu jsem si dávala pozor, plecko v alobalu bylo za hodinu měkkě. Ještě jsem ho nechala zprudka ogrilovat rozbalené. Jo grilovala jsem na domácím stupni na stupni 4., bez alobalu na 5. ty 2 minuty na každé straně. To ještě dopíšu do receptu

Mně se taky nezdá ta doba? Tady čtu v knížce, že telecí na grilu až 45-50 minut?:-*

Opravdu stačí hodinka ? Je to měkké?

Vašnosti, oni jsou machr ;-):yes: Moc se mi to líbí a chutnalo by mi, proto do Jablonce míří 3.bodík :-p:yes:

Dani, děkuju:-K, bylo to opravdu šťavnaté. U nás co je další soukromý řezník, tak díky konkurenci se fakt snažej o co nejpestřejší nabídku kvalitního masa, hlavně aby vydrželi :yes::yes::yes:

Ještě tady u nás sehnat telecí... Ale jinak parádní recept:yes:. A ta šťávička, kterou alobal zachytí, mňam :-p

Tématické fráze:
teleci plec recepty, teleci plec, telecí plec recept, jak udělat telecí plecko, recept na telecí plec, telecí plec maso recepty, telecí plecko recepty, recepty z telecí plece, telecí plecko - recepty, recepty na telecí plec, teleci maso na gril, telecí na grilu, telecí na grilu, telecí plecko recept, telecí maso na grilu, teleci na gril, recept telecí plec, teleci plecko, telecí plec-recepty, telecí kulatá plec

Suroviny:
plecko telecí, chilli paprika čerstvá, paprika kozí roh, hořčice pikantní, cibule, pepř černý, sůl, rozmarýn čerstvý, bazalka čerstvá, petrželka, víno červené suché, olej, alobal

Přidat fotografie receptu