Meduňkový sirup
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně voní po citronu, snižuje stres, uvolňuje napětí, přispívá k dobrému trávení i klidnému spánku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nať meduňky opláchneme a zalijeme převařenou zchladlou vodou.
Krok 2: Přidáme kyselinu citronovou a omyté bio citrony, nakrájené i s kůrou na kolečka, pecky odstraníme.
Krok 3: Necháme 24 hodin stát a poté přes gázu nebo plátýnko přecedíme a dobře vymačkáme.
Krok 4: Přidáme cukr a zahřejeme na teplotu 85 °C. Ze začátku stále mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak už jen občas promícháme.
Krok 5: Horký sirup ihned plníme do čistých suchých lahví se šroubovacím uzávěrem, zavíčkujeme, položíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meduňkový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAOG
Moje poznámka
Meduňkový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAOG
Nejnovější recepty
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 20 minutami
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 1 hodinou
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 2 hodinami
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 48 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 2 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 3 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 5 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 5 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 8 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 21 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka 1. 1. 2025 17:55
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Tématické fráze:
meduňková štáva,
šťáva z meduňky,
meduńkový sirup s citronem,
meduňkový likér,
meduńková šťáva recept,
štáva z meduňky a máty,
meduňkový med,
sirup z medunky a maty,
šťáva z máty a meduňky,
meduňkový likér recept,
meduňkový syrup,
meduňkový med recept,
sirup z máty a meduňky,
syrup z meduňky,
jak zpracovat meduňku,
meduňková šťáva-recept,
domácí meduňková šťáva,
likér z meduňky,
recepty z meduňky,
štáva z máty recept
Suroviny:
meduňka,
voda,
kyselina citronová,
citron bio,
cukr krupice
Komentáře (36)