Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,77 g |
Tuky | 41,17 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev si oloupeme a očistíme.
Krok 2: Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve.
Krok 3: Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí).
Krok 4: V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, lehce orestujeme, přidáme připravené maso. Opečeme je ze všech stran (pozor na připálení papriky!) a podlijeme vlažným vývarem. Pekáček přiklopíme a vložíme ho předehřáté trouby na 175-180°C. Maso pečeme za občasného otáčení masa do měkka - maso dle potřeby podléváme.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme (vypečeme) na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit (můžeme zahustit i jen moukou rozmíchanou ve vodě a dolít vývarem na požadované množství).
Krok 6: Provařenou šťávu přecedíme přes jemný cedník, dle potřeby dochutíme solí a špetkou pepře a necháme jí na mírném plameni aby nám pustila glanc (tuk).
Krok 7: Maso nakrájíme na porce, přelijeme hotovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Moje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 6 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 11 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 1 hodinou
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 1 hodinou
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
evavolflova před 4 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 5 hodinami
Koka sušenky
faluska před 5 hodinami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 7 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 7 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 10 hodinami
Tématické fráze:
kýta na mrkvi,
vepřová pečeně protýkaná,
kýta s mrkví,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
protýkání masa,
vepřová kýta recepty,
protýkaná vepřová pečeně,
vepřové s dušenou mrkví,
vepřové maso s dušenou mrkví,
vepřová kýta pečená v celku,
vepřová kýta použití,
vepřová kýta na paprice,
vepřové maso protýkané,
protýkaná hovězí pečeně,
vepřová pečeně z kýty,
pecena kyta s mrkvi,
protýkaná pečeně,
vepřová kýta mrkev,
kýta v mrkvi,
veprova kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (28)