Suroviny
Porce: pro 2 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 641 kJ / 1 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,63 g |
Tuky | 85,76 g |
Vláknina | 15,15 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,33 g |
Sacharidy | 103,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C.
Krok 2: Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev s cuketou a chvíli restujeme, nakonec přidáme na kolečka nakrájené párečky, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvilku dusíme.
Krok 3: Směs přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme olej, bylinky a vše důkladně promícháme. Pečeme 20 min.
Krok 4: Mezitím si uvaříme rýži.
Krok 5: Po 20 minutách přidáme k zelenině na čtvrtiny pokrájená cherry rajčátka spolu s uvařenou rýží. Opět polejeme trochou červeného vína.
Krok 6: Pečeme dalších 20 minut, na posledních 5 minut odkryjeme víko. Ihned podáváme.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yzN
Moje poznámka
Provensálský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yzN
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 15 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 29 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
párečky v zelenině,
šunkové parečky recept,
ryze z jednoho pekacku,
házená na pekáčku,
večeře z pekáčku,
pečené párečky s cibulí,
terno olomouc bezlepek,
provensálské zeleninové jídlo,
kuchařka ladi hruěky prodejna olomouc,
kuchařka ladi hruěky prodejna olomouc
Suroviny:
slanina,
cibule,
mrkev,
cuketa,
párky,
víno červené,
olej olivový,
koření provensálské,
tymián,
rozmarýn,
saturejka,
koření oregáno,
pepř,
sůl,
rýže dlouhozrnná,
rajče cherry,
víno červené
Komentáře (8)