Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové škvarky z ryzců

Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především pro svou osobitou, pikantně kořeněnou chuť, která jim dává punc výjimečnosti.

Hodnocení receptu je 4,4 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 272 kJ /
304 kcal
Bílkoviny1,58 g
Tuky29,87 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší pánve si dáme rozpálit sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět. Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm. Krok 3: Houby přidáme k opražené cibuli a škvaříme za občasného promíchání do podoby zlatavých škvarků. Těsně před ukončením osolíme, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem. Krok 4: Jakmile jsou houbové škvarky hotové, scedíme je přes kovové sítko a necháme okapat přebytečný tuk na ubrousku. Podáváme samotné, nebo se zeleninou.

TIP: Jak připravit ryzce - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 9. 2014

Poznámka autora Colombo65

V případě, že směs nescedíme a necháme houbové škvarky ztuhnout v chladu i se sádlem, mažeme poté na čerstvý chléb a věřte, že poznáte, co je to „nebe v hubě“ 

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové škvarky z ryzců

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7Z9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové škvarky z ryzců

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7Z9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Také smažím na sádle se solí a kmínem, je to delikatesa.Manžela už na houby nechci pouštět,je úspěšný houbař, ale pro ryzce na škvarečky udělám ještě výjimku.:-K:yes:

Protože u nás ryzce nerostou,udělal jsem tento recept dneska z hnědáků
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.:yes::-p;-)

Na ryzce mám místečko, zásobuji i mamku, zrovna tento týden mi vyrostly. Nikdo si jich ani nevšimne, zřejmě je místní "hřibaři" neznají, to je dobře. Smažím prudce celé klobouky se solí a kmínem, naskládám na čerstvý chleba, je to bomba.
Přidávám +5:yes::-p

Achich ouvej, kdy já měl naposledy ryzce :) Závidím, ale v dobrém samozřejmě :-)

Wau:-O :yes::yes:
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím;-(

Protože tuhle dobrotu znám,jsem rád,že jsem mohl udělit 1. bod :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
ryzec recept, ryzce, recepty z ryzců, houbove škvarky, ryzec recepty, recepty z hub ryzec, recepty z ryzce, ryzce recepty, recepty na ryzce, ryzce recept, omáčka z ryzců, recept na ryzce, recepty ryzec, recept z ryzců, recepty houba ryzec, ryzce na sadle, smažené ryzce jen na másle, ryzec skvarky, recept na houbové škvarky, ryzci recepty

Suroviny:
ryzce, sádlo vepřové, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu