Houbové škvarky z ryzců
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především pro svou osobitou, pikantně kořeněnou chuť, která jim dává punc výjimečnosti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 29,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší pánve si dáme rozpálit sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět.
Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm.
Krok 3: Houby přidáme k opražené cibuli a škvaříme za občasného promíchání do podoby zlatavých škvarků. Těsně před ukončením osolíme, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem.
Krok 4: Jakmile jsou houbové škvarky hotové, scedíme je přes kovové sítko a necháme okapat přebytečný tuk na ubrousku. Podáváme samotné, nebo se zeleninou.
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
Moje poznámka
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
ryzec recept,
ryzce,
recepty z ryzců,
houbove škvarky,
ryzec recepty,
recepty z hub ryzec,
recepty z ryzce,
ryzce recepty,
recepty na ryzce,
ryzce recept,
omáčka z ryzců,
recept na ryzce,
recepty ryzec,
recept z ryzců,
recepty houba ryzec,
ryzce na sadle,
smažené ryzce jen na másle,
ryzec skvarky,
recept na houbové škvarky,
ryzci recepty
Suroviny:
ryzce,
sádlo vepřové,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (6)