Suroviny
Porce: 10 velkych kuskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 237 kJ / 4 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,71 g |
Tuky | 244,12 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 412,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z chladnicky vyberieme maslo aby povolilo. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding podla navodu na obale. Ja obycajne robievam puding ananasovy, ale doma som nenasala iny, ako vanilkovy, takze v recepte pisem o vanilkovom. Pudig prikryjeme pokrievkou, alebo foliou, aby sa nam nevytvorila hruba koza a nechame ho uplne vychladnut.
Krok 2: Upecieme si piskot: Oddelime zltky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyslahame tuhy sneh. K zltkom pridame 2 lyzice vody a naslahame minutu a potom pridame 80 g cukru a slahame, kym nam masa nezosvetli a nevyslaha sa do hustejsej peny. k zltkovemu kremu zapracujeme preosiatu muku a tuhy sneh. Sneh premiesavame opatrne rezavymi pohybmi.
Krok 3: Cesto roztrieme na plech, vylozeny papierom na pecenie (33 x 36). Vlozime do vyhriatej rury a pecieme cca 20 minut. Ja peciem v plyne, takze moj cas pecenia je pre Vas pravdepodobne irelevantny.
Krok 4: Vyslahame si krem: Do misy nakrajame povolene maslo a pridame k nemu 5 lyzic cukru . Povodne mam recept napisany s 3 lyzicami, ale ten krem sa mi zdal malo sladky, tak preto som pridala. Maslo preslaham do penista. Po malych davkach pridavam k maslu vychladnuty puding a vyslahame do nadychaneho kremu. Kedze som nemala teraz ten ananasovy puding, tak som pridala na zaslahanie aj 2 lyzice ananasovej stavy z kompotu.
Krok 5: Vychladnuty piskot som rozrezala na 4 rovnako velke platy, povrch som vykropila citrusovym likerom, pretoze nemam rum a naplnila som z nich dva kusy korpusu. Na povrch jedneho som natrela ananasovy dzem a druhym som priklopila. Cely kus som obtrela kremom a navrch som sackom na krem nastriekala ohradu. A dala vsetko zatuhnut do chladnicky aspon na hodinu.
Krok 6: V 3 lyziciach vody dame napucat 3 platky zelatiny na 10 minut. Ak zelatina pobrala vsetku vody, tak pridame este lyzicu a hrncek nahrejeme na slabom plameni aby sa nam zelatina rozpustila. Trva to najviac pol minuty (ja vzdy nahrievam na velmi slabom plameni a hrncek hned odlozim a miesam uz len na zbytkovom teplote). Zelatine nesmie prist do varu, pretoze Vam uz potom neztuhne.
Krok 7: Dame odkvapkat ananas a sirup zachytime. Polovicu dame k zelatine, dobre premiesame. Na povrch rezu poukladame kusky ananasu a lyzicou zalievame zelatinou. Dame znovu ztuhnut do chladnicky.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananasovy rez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OOE
Moje poznámka
Ananasovy rez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OOE
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 4 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 5 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 5 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 2 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 4 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 4 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 4 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 4 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 6 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 7 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 8 hodinami
Tématické fráze:
ananasový řez,
želatina recept,
ananasovy zakusok,
piškotové řezy s ananasem,
anasovy rez,
ananasovy zakusek,
ananasovy dort,
ananasový rez se želatinou,
anasovy kolac,
ananasový řez s želatinou,
řezy se želatinou,
anasový dort,
kolac se zelatinou,
piškotový řez s ananasem a želatinou,
ananasový krém,
řezi orgazmus,
řezy s želatinou,
ananasový dort recept,
řezy s ananasem a želatinou,
dort se želatinou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
cukr,
kompot ananasový,
želatina,
džem ananasový
Komentáře (34)