Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné tortily s kuřecím masem

Plněné tortilly mohou zasuplovat sytou svačinu, lehký oběd i hodnotnou večeři. Naplnit je můžete podle své chuti, ale zkuste třeba tuto naši variantu s kuřecím masem, podušenou zeleninou a dipem ze zakysané smetany.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 689 kJ /
1 121 kcal
Bílkoviny190,48 g
Tuky23,37 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 445 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,48 g
Sacharidy33,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, půlku nakrájíme na jemno a na oleji osmažíme. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky, dáme do misky, promícháme s grilovacím kořením, trochou oleje a worcesterem. Krok 3: Dáme na cibulku, osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, dokud nám maso nezměkne. Krok 4: Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, cuketu na kostičky, druhou půlku cibule nakrájíme na půlkolečka. Krok 5: Připravenou zeleninu vložíme do hrnce, přidáme trošku vody, worcester, Vegetu, trochu grilovacího koření a dusíme také do měkka. Krok 6: Mezitím připravíme dip že zakysané smetany. Smetanu dáme do misky, na ni vsypeme sušenou zálivku, přidáme cca lžičku olivového oleje, trochu Vegety, můžeme naředit mlékem. Zamícháme, přidáme nasekanou pažitku a dáme do lednice odležet. Krok 7: Když je maso a zelenina měkká, tortilly na talíři lehce ohřejeme v mikrovlné troubě (stačí opravdu pár sekund). Krok 8: Poté je vyndáme, dáme na ně list omytého salátu. Na salát rozložíme kuřecí maso, zeleninu, ochucenou zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr. Tortillu zabalíme. Ihned podáváme.

TIP: Jak zabalit tortillu. Rychlý postup krok za krokem

Zveřejněno 17. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lx8V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lx8V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Práve sme dojedli a bolo to:-*:yes:Spravila som síce nejaké obmeny čo sa týka zeleniny a nedala som strúhaný syr,ale ovčí(mala som zbytok v chladničke už pár dní)a aj tak výborné:-K

Určitě vyzkouším :-)

perfektné!!!!!!! vrelo odporúčam ;-):yes::yes::yes:

Gabina:
ufff, děkuji ... tak teď už je to snad kompletní ...:-S

Moc hezké a lákavé. :yes: ;-)

Montanko, ještě si oprav ten název, vypadlo ti písmenko ;-)

Drobek: ono je to o fantazii ... my jsme je doma měli i takle v celku se salátem, i s nakrájeným ... je to na každym :-)

jinak název a chybku opravím :-8

Pravda je, že jsem po přečtení názvu také čekala recept na samotné tortily. Tenhel báječně vypadající pokrm (škoda že se po internetu nedají taky posílat vůně :-( protože to musí i krásně vonět, natož pak chutnat :-) ) by se teda mohl spíš jmenovat Plněné tortily a byly by všichni spokojeni. :-) Posílám bodík.:yes:

:-) Nojo. Pak můžeš říkat studené míse chleba, i když na něm nic není. Kup si v Bille tortilu a najdi mi na ní kuře. Za každý deko ti dám stovku.;-)

Iljusa souhlasím.:yes:

Mexiko nebo Amerika - mě je to totálně šumák. Pokrm se mi líbí, tak je to tortilla po česku. Však oni se také určitě nedodržují přesně české recepty v Émerice - ne?:yes:+;-)

:-O Nojo, ale tohle je burrito, jak se dělá v Americe, Mexiko ho nezná. Tortilla je ta placka úplně samotná, ničím nenamazaná, bez chti a bez zápachu.:-)
Tortilla byl původně talíř starých aztéků, který po použití snědli. Z toho se pak vyvinulo dnešní vkládání pochutin do tortilly, nebo se jen tak přikusuje teplá k jídlu.
Proti receptu samotnému nemám námitek, vypadá dobře krom detailu jako že omitý se piše s tvrdým y, a že se v Mexiku salát takhle nedává, používají na jemné proužky nakrájený ledový salát. Ale ono také nikde není psáno, že jde o mexické jídlo. To je fakt.

joj to musí být dobrůtka. mám je moc ráda.:yes:;-)

:yes::yes:+2.

:-O:-O super!:yes:

Tématické fráze:
plněné tortily, tortily, tortilla s kuřecím masem, plněné tortily kuřecím masem, tortily s kuřecím masem, tortila s kuřecím masem, tortila plnena kurecim masem, tortily plněné kuřecím masem, plnene tortily s kurecim masem, plněné tortilly, tortila recept s kuřecím masem, plněné tortily recept, tortilla plnena kurecim masem, recept na tortily, tortily recepty, tortily recept, recept na plněné tortily, tortila s kuřecím masem recept, kuřecí tortily, plněné tortilly recept

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, olej olivový, koření grilovací, omáčka worcesterová, paprika čerstvá červená, cuketa, smetana zakysaná, mléko, vegeta, pažitka, tortilla, zálivka jogurtová na salát, salát hlávkový, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu