Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silvestrovští větroplaši

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 566 kJ /
1 330 kcal
Bílkoviny51,36 g
Tuky75,93 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 808 mg
Sodík 431 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy108,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vařící osolené vody dáme tuk a vsypeme mouku. Mícháme, až je těsto hladké a nechytá se nádoby. Krok 2: Těsto dáme do chladné mísy a vmícháme postupně vejce. Krok 3: Lžičkou dáváme hromádky těsta na vymazaný plech. Krok 4: Pečeme dorůžova v hodně vyhřáté troubě. Během pečení troubu aspoň 10 minut neotvíráme. Krok 5: Upečené, vychladlé kousky rozřízneme a plníme různou náplní, např. tvarůžkovou. Nastrouhané tvarůžky s ostatními surovinami vyšleháme a větroplachy naplníme.

Zveřejněno 18. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Recepty z Vánočních oříšků Petr a Pavla Holmanovi z Lešné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovští větroplaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyEv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovští větroplaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Corall+Emmy 30.9.2006: Já dnes dělám šnečky. Tohle zase na jinou příležitost:-p

Budu delat na Silvestra, na zakousnuti k syrum a vinu

Handula určitě se dají udělat i na Velikonoce, že jo?;-)

Větroplaši jsem vyzkoušela a byl velký úspěch. Chutnalo i v širší společnosti - silvestrovké. Díky a posílám bodík:yes::yes:

Skvělý nápad :-K jen to těsto asi sám nezvládnu, aaaaach jo:-/ ale bodík si zaslouží, to jo:yes:

Vypadá to dobře, ale v mém případě je problém, že odpalované těsto už jsem zkoušela několikrát a ani jednou se mi nepovedlo :-), ale jinak nápad je to dobrý a myslím si, že i nevšední. Chválím :-)

Jani SUPER :yes::yes::yes: Odpalované těsto jsem na slano ještě nezkoušela. To musím napravit. +;-)

Jak jsem psala už v receptu, každý si to fakt může naplnit čímkoliv! Já jsem tam dala všechno možné, i nemožné!:-)):-D. Ďábelskou pamazánku, trošinku pálihubu, zbytek paštiky, pomazánkové máslo, tvarůžky a fakt to nemělo chybu. Tu náplň v receptu jsem napsala spíš jen jako inspiraci, v těch receptech je jich tolik, takových pomazánek;-)

Jani, paráda! Hned bych jich pár spořádala!:-p;-) A po té tvarůžkové náplni určitě chutná alkohol nejenom na Silvestra, co? :-)) Bodík!:yes:

Děkuji všem. Eli, to je tak jednoduchý recept, že myslím, že ty s ním nemůžeš mít problém;-) Jendo, já nejsem v důchodu, mám ĆID a práce není pro zdravé, ne tak pro mne. ;-)

Jani, už se nemůžu dočkat důchodu, abych měl čas nápady, co nosím v hlavě, zrealizovat:-). Zkrátka jsi rychlejší;-) a posílám 11. bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

Teda Jani, to je krásný recept :-K. Já se s odpalovaným těstem moc nekamarádím, vždycky se mi na plechu rozplizlo do nekontrolovatelných prapodivných tvarů, ale tohle láká k vyzkoušení :-p. Nebudu zastírat, že největším lákadlem pro mě je ta syrečková náplň :-p:-p
(Mám recept na odpalované věnečky s náplní z nivy, párkrát jsem je vyráběla, ale tvary měly roztodivné :-8.)

Bomba :yes:;-)

Jiřko, nemusí, já jsem to stáhla z plotýnky, přendala do té studenější mísy a vmíchala ta vajíčka a hned dělala kupky na plech.;-)

Jani, to bola parafráza...že si tu vzájomne lichotíme a plácame po ramenách...vyvolení...

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
silvestrovsti utopenci, větroplášky, větroplachy, silvestrovští utopenci recept, větroplach, silvestrovské nápady, silvestrovska kuchyne, větroplašky recept, tvaružkové jednohubky, odpalované těsto na jednohubky, silvestrovké recepty, studena kuchyne na silvestra, utopenci silvestrovsti, větroplachy recept, babicovy dobroty silvestr, silvestrovské dobroty, venecky na slano, silvestrovská studené kuchyně, větroplech, recept na větroplašky

Suroviny:
mouka hrubá, tuk hera, vejce, voda, sůl, sýr tvarůžky kulaté, šlehačka, petrželka, sůl, tvaroh měkký

Přidat fotografie receptu