Kapr podle pánů z Rožmberka
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a červeného vína, podáváme na topince. Jedná se recept prudce návykový.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,54 g |
Tuky | 137,65 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 508 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 103,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.
Krok 2: Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.
Krok 3: Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.
Krok 4: Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.
Krok 5: Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.
Krok 6: Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Moje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 11 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 13 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 6 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 8 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 9 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 9 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 10 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 10 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 11 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 11 hodinami
Tématické fráze:
grilovaný kapr na kameni,
kapr recepty,
kapr po rožumbersku,
kapr recept,
kapr pánů z rožumberka,
výborný kapr,
kapusta podle polreicha,
kapr,
kapr na kameni,
recepty kapr,
recept výborný grilovaný kapr,
fotky kapra,
kapr pana voka,
recept kapr,
kapr na medu,
kapr dle pana voka,
vanocni kapr podle polreicha,
recepty kapr po mlynářsku,
kapr dle pánú z rožumberka,
fotka kapra
Suroviny:
kapr,
slanina anglická vcelku,
cibule,
víno červené,
med,
kmín drcený,
sůl,
sádlo,
mouka hladká,
šalvěj,
rozmarýn,
chléb
Komentáře (18)