Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky
Vepřové maso ve šťávě s hráškem voní po kari koření a na talíři se doslova rozpadá. Pokrm bude nejlépe chutnat s čerstvě uvařenými nočky z mouky, mléka a vejce. Noky jsou hotové během chvilky a jídlo pozvednou zase o úroveň výš.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 055 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,17 g |
| Tuky | 35,34 g |
| Vláknina | 22,85 g |
| Cholesterol | 693 mg |
| Sodík | 807 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 244,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou kýtu a orestujeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Zarestujeme a zalijeme hovězím bujonem, rozmíchaném v 0,5 l horké vody.
Krok 3: Dusíme, až je kýta měkká (45-60 min podle velikosti nudliček).
Krok 4: Zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a přidáme kečup nebo protlak, provaříme asi 20-30 minut. Chvíli před koncem vaření přidáme hrášek.
Krok 5: Připravíme nočky. Vejce rozšleháme se solí a mlékem a přidáme mouku. Vypracujeme těsto, které má být o trochu hustší než kapání do polévky.
Krok 6: Do vroucí osolené vody s kapkou oleje protlačujeme přes haluškovač nočky nebo kapeme lžičkou. Nočky jsou hotové během minuty, kdy vyplavou na povrch.
Krok 7: Scedíme, propláchneme a podáváme s dušeným masem.
Zveřejněno 15. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J69g
Moje poznámka
Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J69g
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty,
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta,
recepty z vepřové kýty,
co uvařit z kýty,
vepřová kýta recept,
gnochi recepty,
co uvařit s kýty vepřové,
co z veprove kyty,
gnochi recept,
co udělat z vepřové kýty,
recepty vepřová kýta,
vepřové s hráškem,
recept na veprovou kytu,
vepřová kyta foto,
bramborové gnochi recept,
recepty na veprovou kytu,
vepřové na hrášku,
nocky,
recept vepřová kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
hrášek mražený,
koření kari,
pepř mletý,
bujón hovězí,
mouka hladká,
kečup sladký,
sůl,
olej,
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
olej,
sůl
Komentáře (41)
Já bych si k tomu dala i rýži, třeba i kari-rýži.