Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s dijonskou omáčkou a zeleninovým knedlíkem

Nevíte co uvařit k dnešnímu obědu či večeři? Zkuste tato kuřecí stehna s francouzským nádechem v podobě dijonské omáčky. Zeleninový knedlík jako příloha z tohoto jídla dělá rázem lehčí pokrm vhodný i pro bezlepkové dietáře.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 293 kJ /
787 kcal
Bílkoviny28,79 g
Tuky55,72 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 778 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy36,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Krok 2: V hrnci rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme kuřecí stehna. Krok 3: Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Krok 4: Chvíli restujeme, přidáme zpět maso, podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a dusíme doměkka (cca 30 minut). Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. Krok 6: Do základu najemno nastrouháme cuketu a mrkev, přidáme dijonskou hořčici a ještě chvíli dusíme. Krok 7: Omáčku můžeme propasírovat přes sítko nebo ji tak ponecháme a rozmixujeme. Přidáme smetanu a už jen chvilinku provaříme. Krok 8: Připravíme knedlíky. Mrkev i cuketu nastrouháme najemno. Osolíme, opepříme a pořádně vymačkáme přebytečnou šťávu. Krok 9: Přidáme 2 žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme. Promícháme a dáme do máslem vymazaných zapékacích mističek (použity 3 misky). Krok 10: Dáme do mikrovlnné trouby, kterou zapneme na 7 minut. Krok 11: Knedlíky necháme chvíli odstát. Pokud nejdou hned z misky ven, objedeme kolmo nožem, pak jdou hezky. Knedlíky nakrájíme nití.

TIP: Oblíbené recepty na knedlíky

Zveřejněno 4. 11. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Velmi ráda se inspiruji podle Romany Važanské, která vymýšlí skvělé recepty na dělenou stravu. Tohle je jeden z nich z řady živočišné :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXG2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes::-K

ten zeleninový knedlík je lahoda! <3 dělala jsem napůl mojí vnučce co je vegetariánka a napůl mojí kamarádce co jí maso a obě si šmakovaly nejvíc na těch knedlících :-D dělala jsem teda v téhle formě https://eshop.tescoma.cz/forma-na-knedliky-della-c... a ne v mikrovlnce, ale je to skělý nápad, příště určitě zkusím:yes:

maltinka: Tak to mne moc těší, já jsem je jednu dobu dělávala hodně často :-)

babiminka: Ten knedlík je fajn, ale musím dopsat, že cuketu a mrkev je třeba pořádně vyžďímat ;-)

Tenhle recept mě zaujal, a ještě víc ten zeleninový knedlík!!!! :yes::-))

suslajda: No, klasický knedlík je klasický knedlík, ale i mi vyhovují tyhle zeleninové :-)

Parádní ty zeleninové knedle nemají chybu, už jsem je taky dělala:yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

To vypadá lákavě, musím co nejdříve vyzkoušet :-p:yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso s dijonskou omáčkou, kuřecí stehna s omáčkou, zeleninový knedlík, dělená strava podle romany, maso s dijonskou omáčkou, kuřecí stehna recepty, dijonské kuře, kuřecí nudličky s dijonskou omačkou, kýta s knedlíkem, omacka s kurecich stehen, kuře v dijonské omáčce, recept kuřeci kuřecí stehna, recept kuřecí stehna, omáčka z kuřecích stehen, recepty kuřecí stehna, stehna na mrkev a knedlik, omáčka z kuřete, maso s dijonskou, zeleninový knedlík ve formě, kuřecí stehna omáčka

Suroviny:
stehno kuřecí, pepř mletý, sůl, koření kari, hořčice dijonská, olej, cibule, vývar kuřecí, rozmarýn, cuketa, mrkev, smetana, cuketa, mrkev, vejce, sůl, pepř mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu