Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety z Říma

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 871 kJ /
2 598 kcal
Bílkoviny68,63 g
Tuky94,98 g
Vláknina31,72 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,05 g
Sacharidy353,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě. Důkladně je procedíme. Krok 2: Teď vezmeme papriky, překrojíme na polovinu, opečeme je, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, nakrájenou na kostičky a rozškvaříme. Přidáme připravené papriky, chilli , česnek a ještě chvíli opékáme. Pak dáme rajčata, petržel a dusíme do zhoustnutí, asi 5 minut. Krok 4: Sundáme z plotny a ochutíme solí, oreganem a pepřem. Krok 5: Do takto připravené omáčky vhodíme uvařené špagety, promícháme a prohřejeme.

Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety z Říma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety z Říma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Právě dojedeno, přidala jsem bazalku. :yes:

moc moc dobré,sice jsem místo petrželky a oregana dala provensálské bylinky,které milujeme,ale jinak vše podle receptu :-)<3

Iljuško, díky :-). Dělala jsem dnes pro syna a jeho přítelkyni špagety velmi, velmi podobně jako v tomto receptu a tak jsem jen přidala foto. Takže bez slaniny, protože musely být vegetariánské, ale bodík jsem dlužná, protože je to klasika, co nikdy nezklame...:-K Já osobně bych slaninku rozhodně nevynechala :-D:-D.

milujeme těstoviny -pěkná fotka Elizo ;-)

Tématické fráze:
rímske špagety, špagety recepty, špagety recept, recepty na špagety, recept na špagety, vegetariánské špagety, recept špagety, spagety, špagety paprika slanina, špagety římské, recept říma, špagety vegetariánské a papriky, římské omáčka na špagety, římská omáčka na špagety, rim 5 receptu, recepty ze špaget, recept na římské špagety, spagety s papriky, papriky na špagety, řím recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, olej olivový, slanina, chilli paprika čerstvá, česnek, rajče, nať petrželová, koření oregáno, sůl, pepř, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu