Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí s křenem

Obohaťte svůj jídelníček domácím zelím s křenem, pečlivě připraveným a uloženým do sklenice pro vaši pohodlnou spotřebu. Tento pikantní a křupavý pokrm kombinuje svěží chuť čerstvého zelí s výraznou ostrostí křenu.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

monikach

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 711 kJ /
4 233 kcal
Bílkoviny85,52 g
Tuky110,99 g
Vláknina149,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,19 g
Sůl0,00 g
Sacharidy653,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí a cibuli pokrájíme, dáme do větší mísy a přidáme strouhaný křen a promícháme. Ocet, Deko, olej a cukr přivedeme k varu a necháme chvíli povařit. Krok 2: Připravíme zavařovací sklenice do kterých budeme dávat zelí. Do sklenic napěchujeme zelí a zalijeme nálevem. Krok 3: Zavařujeme na 80 °C 15 minut.

Zveřejněno 23. 6. 2009

Poznámka autora monikach

Nemusíme ani zavařovat, stačí když se nechá zelí ve sklenicích uležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lqp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lqp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dešťovko, myslím, že fotka od Ivako je doby letní soutěže, takže možná ani nebyla dělána přesně podle receptu, ale hlavně šlo o body za vložení fotky k receptu :-//

Moniko v te smesi jsou take okurky??:-8

Toto zelíčko si zavařím.Zkusím z menší dávky.:yes: Po zkušenostech s plněnými paprikami zelím, které se údajně také nemusely zavařovat a nakonec po nějaké době zelí začalo kvasit a tak, že mi začalo vytékat ze sklenic, tak raději doporučuji zavařit. Nevím, co jsem udělala špatně, kamarádce nevykvasily, nebo mi napsala špatně recept. :-( Nakonec jsem nic nevyhodila a prostě použila na dušené kyselé zelí i s těmi paprikami, které jsem jen pokrájela, k masu a knedlíkům, protože samostatně to bylo hodně kyselé a nedalo se to jíst jako salát. Uvařené zelí s paprikami mělo ale dobrou a zajímavou chuť.

Tématické fráze:
zelí s křenem, zeli s krenem recept, kyselé zelí s křenem, zavařování zelí s křenem, křenové zelí, salát z kyselého zelí s křenem, zelí s křenem bez deka, recept zeli s krenem, recept na zelí s křenem, strouhane zeli s křenem, jak zavařit kyselé zelí, zavařujeme zelí, cervene zeli s krenem, zavařování kyselého zelí, zavařené zelí s křenem, zelí s křenem recepty, recepty zelí s křenem, jak zavařit zelí, papriky plněné zelím s křenem, zavařovaný křen

Suroviny:
zelí, cibule, ocet, deko, cukr, olej, křen strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu