Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská čočková polévka

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 576 kJ /
855 kcal
Bílkoviny6,24 g
Tuky84,35 g
Vláknina8,59 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,10 g
Sacharidy15,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku uvaříme doměkka zvlášť ve vodě s bobkovým listem a tymiánem. Krok 2: Mezitím v hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, ke konci restování přidáme 2 nasekané stroužky česneku. Pokud pustí slanina málo tuku, přilijeme trochu oleje. Krok 3: Do tohoto základu vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a ještě cca 5 minut restujeme. Krok 4: Vlijeme drcená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme cca 250 ml vody. Krok 5: Vaříme asi 15 minut a pak do polévky přidáme uvařenou čočku. Krok 6: Prohřejeme a rozdrtíme do ní poslední stroužek česneku. Dochutíme solí a můžeme i malou špetkou cukru. Krok 7: Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.

TIP: Nejčastější chyby při vaření čočkové polévky

Zveřejněno 24. 11. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Poznámka: recept je z knihy Recepty z farmářských trhů od Hany Michopulu.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská čočková polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrR3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská čočková polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrR3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Evik.ka: Díky za milou zprávu :-K

Výborný letní recept, jen místo vody jsem použila vývar a bylo to moc dobré.

:-)<3:yes: výborná polévka a hezké foto :yes::-K

Moc dobrá polévka,chtěla jsem změnu a náhodně jsem narazila na tento recept :-* je výborná a budu jí častěji zařazovat do našeho jídelníčku :yes:;-):-K

Výborná!!!! Můj mlsný syn snědl na posezení čtyři talíře polívky. Díky za recept. Ukládám si recept mezi oblíbená jídla.

Vynikající polévka. Nemusíme pořád jíst jen tu "klasickou" čočkovku,když se uvaří moc čočky. Tuhle polévku milujeme,opravdu se musí na ni pak nastrouhat kvalitní sýr, žádný eidam. Já ji jenom ještě vždy na 2 otočky projedu ponorným mixérem. Jinak jsem udělila bodík a pa.:yes::yes::yes:

Vynikající polévka, manžel se ze začátku tvářil nedůvěřivě, má rád,"tradiční" recepty, ale nakonec si pochutnal stejně jako my všichni, přidávám další :yes::-K

popoluska340:Je dobře, že tu recept neleží jen tak ladem a realizuje se. Díky;-):-K

dievcata vcera som zase polievocku varila,a je fakt vyborna.Casto ju varievam.

Jan Nemec:Jsem ráda, že chutnala, díky za zprávu ;-)

Dnes vařeno. Je opravdu výborná. MŃam.:-):-p:yes:

Spagetka super napad s tymi cherry paradajkami.To hned v nedelu uvarim.

1974andrea: díky :-)

Jana Remkova:Jano jakákoliv drcená v plechovce nebo pasírovaná ... Já jsem měla svoje zavařené, tak polévka není až tak červená jako z kupované plechovky;-)

Andreo, drcená rajčata je myšleno v té plechovce ta loupaná? Nebo jsou ještě jiná, drcená? Ta polévka se mi moc líbí, zkusila bych ji :-)

Andrejko, ta musí být báječná:-p:-p . Jednou v Řecku jsme si dali čočkovou polévku, ve které plavaly kousky rozvařených rajčat. Já od té doby to dělám také tak a ta chuť polévky je nepřekonatelná. Bravo, úžasná polévka :yes::yes::yes::yes::yes: +6

Dělávám s cherry rajčaty, výborná polévka pro diabetiky :yes::yes::yes:

Taky zajímavý recept:-p+:yes:

to musí být dobrota :-p

Lákavá polévka :yes:

Jsem polívková, hned bych si jí dala:-p:-K:yes:

Čočka s rajčaty ? ... Ačkoliv....proč né , že ...:-)

Tématické fráze:
italská polévka z červené čočky, italská polévka, čočkova polévka top recepty, cockova polevka s rajcaty, farmarska cockova polévka recept, cockova polevka na slanině, recept čočková polévka, italská čočková polévka s rajčaty, čočková polévka z uvařené čočky, čočková polévka, čočková polévka recept, čočková polévka od babičky, cockova polevka po řecku, řecka cockova polévka, čočková polévka italského typu, italská polévka s červené čočky, polévky pro diabetiky, čočová polévka, recept na italskou čočkovou polévku, čočkov

Suroviny:
čočka, rajče drcené, mrkev, celer, slanina, cibule, česnek, bobkový list, tymián, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu