Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávané kedlubny

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

neamy

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie532 kJ /
127 kcal
Bílkoviny7,56 g
Tuky0,36 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny si nakrájíme na nudličky a povaříme je v osolené vodě, scedíme (Ale vodu, která zbyde z kedlubnů si necháme). Krok 2: Z oleje a hladké mouky uděláme jíšku a do ní vlejeme kedlubnovou vodu, která nám zůstala z cezení. Krok 3: Okořeníme půl lžičky podravky a podle toho jak je chceme mít husté zředíme mlékem. Krok 4: Nakonec přidáme povařené kedlubny.

Zveřejněno 6. 10. 2009

Poznámka autora neamy

Kedlubny zase trochu jinak

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VP1W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VP1W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

magdalenka: Taky někdy udělám změnu..:-)

mika59: ja aj kôpor...

Kedlubny máme rádi a vařím je poměrně často. Přidávám kapku smetany a mletý pepř. Foto vloženo :-):-K

michsamant:
ve slovenštině je to kaleráb:-D

Dneska jsem dělala, ale byla to rychlovka, udělala jsem jíšku zalila vodou dala vařit nakrájené kedlubny, po pár minutách nakrájené brambory, osolila,okmínovala a dala trochu muškátového květu a nakonec vepřovou konzervu vlastní výroby a trochu česneku:-pBylo to moc dobré, takže dávám bodík:yes:

Výborné! Moc mi to chutnalo!:yes:

aha ano! dakujem.inak recept super, taketo veci maju moje deti radi,takze vsetko znacim a davam bod :-)

kaleraaab;-)

neviete mi povedat, co je "kedlubna" v slovencine? nemozem si spomenut.dakujem

:-O:yes:

Tak jsme si dnes chtěli udělat k večeři kedlubny a zkusila jsem tento způsob;-).Dělala jsem ze dvou kedluben a přidala jsem kousek mrkve pro barvu.Mléka jsem dala jen trochu-máme rádi přírodnější chuť:-p.Moc jsem si s manželem a dvojčaty pochutnali a tak přidávám pár foteček a samozřejmě i boďku č.4.:-).

Dělám stejně, jen přidávám 1 stroužek česneku, manžel to "kazí" špetkou bílého pepře ;-):-D:-p:yes:

Tak nevím,taky mi připadá recept v pořádku,dělám to podobně
a je to fajn bašta.:yes:

Renčo, ať čtu, jak čtu, nevidím nic zmateného. Recept se mi zdá srozumitelný. Kedlubny povaříme, scedíme, vodu si necháme, uděláme jíšku a zalejeme ji tou vodou s kedluben. Co na tom není k rozumění?:-O:-?

:-( nějaký zmatený recept

Tématické fráze:
zadelavane kedlubny, zadělávaná kedlubna, zadelavane kedlubny recept, recept na zadělávané kedlubny, zadělávaný kedluben, kedlubna, kedlubny, kedluben, kedluben recepty, zadělávané kedlubny s masem, kedlubny na husto, kedlubna recepty, recepty z kedlubny, kedlubny zadělávané, recepty z kedluben, kedlubny recepty, kedlubny recept, kedlubna recept, kedlubna zadělávaná, zadělávaný kedlubny

Suroviny:
kedlubna, sůl, olej, mouka hladká, podravka, mléko

Přidat fotografie receptu