Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lev123 lev123

Snadný

Suroviny pro 1

4g

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 333 kJ /
2 470 kcal
Bílkoviny69,62 g
Tuky43,32 g
Vláknina21,06 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy439,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do malé mističky dáme droždí, trošku teplé vody a cukr. Všechno rozkvedláme a dáme na teplé místo. Když se začnou dělat bublinky, vše nalijeme do větší mísy. K drožďové vodě dáme 3 lžíce olivového oleje, 250 ml teplé vody a jogurt. Krok 2: Do mouky zamícháme sůl a nasypeme k droždí. Krok 3: Těsto vypracujeme v misce, když je moc řídké, dáme ještě mouku. Dáme na vál a zpracováváme rukama do bochánku (těsto nesmí lepit, je vláčné a pěkně nadýchané). Krok 4: Bochánek dáme zpět do misky, potřeme olivovým olejem a necháme na teplém místo vykynout. Krok 5: Na plech dáme pečící papír, na něj půjde těsto, namočíme ruce a pěkně ho rozetřeme po celém plechu. Krok 6: Na těsto dáme náplň: začínáme kečupem, pak sýr, rajčata, salám, cibule a zase sýr, nakonec posypeme kořením na pizzu a opepříme (ale můžete si udělat náplň jakoukoliv chcete, podle chuti). Krok 7: Dáme upéci přibližně na 200°C na 30 minut, až je těsto pěkně do zlatava.

Zveřejněno 1. 12. 2014

Poznámka autorky lev123

Těsto udělejte silné jak chcete, když chcete tenčí, tak těsto více rozprostřete :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEm7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEm7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Doporučuji. Polovinu vykynutého těsta jsem rozprostřela po celém plechu, potřela zakysanou smetanou rozmíchanou s třeným česnekem a olivovým olejem, plátky vařených brambor (osolit + oregano), plátky sýra, salámu a kolečka cibule. Pekla jsem při 250 cca 20min. Těsto bylo tenké :yes:

Povedla se Vám :yes:

nejlepší co sem kdy jedl

Dávat na pizzu KEČUP???? Dále bez komentáře.... :no:

Ricci_OV: Nechápu, dělám domácí kečup z rajčat a proč bych kvůli tomu dělala rajčatový zaklad. Jak píšu když Vám kečup nechutná tak ho tam nedavejte. :) :yes:

Na taliri vypada pizza moc pekne.Manzel ma rad pizzu Hawaii a ta je taky z tlustejsiho testa.Kazdy dle sve chuti.:-K:yes:

:-)<3:-*:-K:-D:-8:-p;-):-O8-(:-(:-?:-!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

kingvar32009: :-?

tejaja::yes::-K

Mě se tahle"pizza"líbí a hlavní je,když je chuťově dobrá:-p:yes::-K
Kolik tady máme podle názvu"svíčkových";-):-)...

volhpe1: karl:
:-D Koukám, že jsme tu třetí pizzař vedle druhého:-D
S tou teplotou máte samozřejmě pravdu:yes:
Já s pizzou skončil asi před 30ti lety, když jsem seznal, že pizzu jako v Itálii neudělám a neudělám i kdybych se kolečkem na pizzu rozkrájel:-D
Od té doby mě občas chytne pizzový "amok" a už jsem zkoušel kde co: na, v krbu rozpálené, litinové plotýnce..., přímo na rozpáleném dně el. trouby...,
přímo na plotně přikryté tělesem z remosky..., na tělese z remosky přikryté druhým tělesem...
Marnost nad marnost, všechno je marnost! :-D

...a tady je zajímavé počtení o pravé neapolské pizze http://www.labuznik.cz/recept/prava-neapolska-pizz...

Myslím, že ani Taliani nerobia všetci, doma alebo v pizzeriách, dokonalú a hlavne rovnakú pizzu a líšia sa podľa mojich skúseností dosť. Tak ako u nás neurobia všetci presne rovnaké bryndzové halušky, v Čechách presne rovnakú sviečkovú...aj v Taliansku sú tie pizzy rôzne, niekde tenké a chrumkavé, inde hrubé...Inak najhoršiu pizzu som jedla práve v Taliansku, vo Verone. Bolo to čosi hrubé, gumové, čo sme ani nedojedli, nechali sme to tam. Preto si myslím, že je zbytočné sa napádať nad tým, kto aký recept dá. Máme predsa možnosť voľby aj úpravy receptu podľa svojej chuti. ;-)

ruku na srdce, spíš by se to mělo jmenovat slaný koláč na způsob pizzy dle fotek, jogurtu a poměru ingrediencí.ale asi je to na každém jak tomu říká. hlavně se nečertěte a nemějte blbou náladu.......

zizala: Jen bych to tady nenazývala pizzou, jako vážně? Prohlédla jsem recepty na této stránce a někteří autoři jsou opravdu asi REBELOVÉ , když podle fotky nemají o nic tenčí těsto než já a nazývají jí také pizzou a v komentářích vaše rada nikde :yes: . Tak možná příště si na vaši radu vzpomenu, děkuji J. :-)

lev123: Hm, tak to se omlouvám. Pokud vám chutná víc takováto než tenká a křupavá, je to vaše věc, uznávám :-) Jen bych to tedy nenazývala pizzou :-/

zizala: no jistě,, podivná vaše logika,, jen si urážejte ono se vám to v životě vrátí :-p určitě moji strávníci v celém svém životě jedli jenom moji pizzu a restauraci viděli jenom na obrázku, já se opravdu jenom směji :D to je logické coo ? :-D

lev123: Pizza nemá být nadýchaná, ale tenká a křupavá:-! Pak to není pizza, ale koláč. Když Tvoji strávníci lepší pizzu neznají, nestěžují si, to je logické ;-)

lev123: Jani, jen jedno - to, ze je pizza měkka i druhý den, rozhodně nebude pridaným cukrem v těstě ;-)

Tématické fráze:
pizza recept, pizza, recept na pizzu, recept pizza, pizza recepty, recepty na pizzu, co na pizzu, pizza doma, co dát na pizzu, piza, recepty pizza, pizza 123, piza recept, top recepty pizza, recept na pizu, pizza do trouby, jak udělat pizzu, piza recepty, nadychana pizza, recept na pizza

Suroviny:
droždí, cukr, voda, olej olivový, jogurt bílý, mouka hladká, sůl, ananas, šunka, salám vysočina, vejce, kečup sladký, cibule, koření pizza, pepř, rajče, sýr

Přidat fotografie receptu