Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky ze dvou těst

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 216 kJ /
5 310 kcal
Bílkoviny80,48 g
Tuky382,84 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 531 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy379,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a odolejte pokušení přidat do ní vajíčko). Drobenku rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru na 3-4 mm plát. Teď už by mělo "těsto" držet tvar. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 5 cm, uložte je na pečícím papíru do ledničky. Krok 2: V kastrůlku přiveďte k varu vodu s máslem a špetkou soli, přisypte mouky a asi minutu míchejte, dokud se těsto nespojí v celek, který se odlepuje od stěn. Nechte zchladnout, občas zamíchejte. Do vlažného těsta po jednom přidávejte vajíčka, vždy zamíchejte a počkejte, až se těsto spojí - klidně elektrickým šlehačem na nejmenší obrátky. Krok 3: Na pečicím papírem vyložený plech tvořte dvěma lžičkami dál od sebe hromádky z odpalovaného těsta a na každou hromádku položte vychlazené neupečené kolečko ze sušenkového těsta. Krok 4: Pečte 20-30 minut při 180°C v předehřáté troubě na horkovzduch, během posledních pěti minut troubu občas na chvilku pootevřete a odvětrejte. Pak jeden větrník vytáhněte a rozřízněte, jestli je vevnitř upečený. Pokud ne, přidejte ještě 5 minut a udělejte nový test. Krok 5: Hotové větrníčky okamžitě rozřízněte na poloviny, aby z nich vyšla pára. Před plněním je nechte zcela vychladnout. Krok 6: Naplňte větrníčky ušlehanou šlehačkou a nechte si chutnat. Krok 7: Pokud vám zbydou kolečka sušenkového těsta (mně zbylo asi 7), upečte je samostatně asi 15 minut na 160°C. Krok 8: Z uvedeného množství surovin je 24 větrníků velkých jako klasické větrníky.

Zveřejněno 11. 8. 2013

Poznámka autorky hosta

Zdroj: časopis Gurmet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky ze dvou těst

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyZ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky ze dvou těst

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyZ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

úžasné, určitě zkusím udělat na Vánoce :-)

Hella: na tvé pečení se těším i já, dej pak fotku:-))

Vykouklo to na mě z náhodných, bude to určitě dobrota, už se těším, až vyzkouším. Udělám do toho ale karamelovou šlehačku http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Litovat nebudou, to jsem si jista, lepší větrník jsem ještě neměla. Doporučuji všem. :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-p:-p:-p:-p

jarka skrobakova: ani nevíš, jakou mám radost:-8 - že jsou fakt jednoduché, viď - a atraktivní. No tak, holky, s chutí do toho, nebudete litovat:-D:-D

Jituško, tak dnes jsem je opět pekla, jsou skvělé, dostala jsem velikou pochvalu :-K:-K:yes::-p a to díky Tvému receptu:-!:-K

Alda::-)):-)) jestli 50 kouků, tak padesátkrát koukni:-D:-D - rozkošný překlep

To jsem ještě neviděla . Velice zajimavé . Krása!!!! Chtěla bych si objednat 50 kouku. Předem dekuji:yes::no::-)):-)):-D

jarka skrobakova: To jsi mi udělala velkou radost:-8, máš je moc hezké

Jituš, upekla jsem dnes dle Tvého receptu větrníky pro mou sestru. Má zítra narozeniny a větrníky miluje. Měla jsem strach, že se to zmastím, ale opak je pravdou a opravdu to vypadá složitěji, než to je:-!:-K Moc se mi povedly, jen nemám vykrajovátko 5centimetrové:-!:-D Použila jsem skleničku s průměrem 6 centimetrů /menší nemám/ a mám z toho takové hamburgry:-D:-D. Ale mně to nevadí:-! Jsou strašně dobré křupavoučké a šlehačku jsem dala pařížskou a normální. Je to dobrotisko. Bodík jsem poslala už minule tak dnes jen veliký dík a foto. :yes::yes::-K:-K:-p:-p:-p

Jů, tohle mi dosud uniklo :-O To jsou ale zajímavé zákusky :yes::yes: Ukládám a určitě někdy zrealizuju ;-)

habrad: moc krásné fotky, povedly se ti moc dobře, vypadá na první pohled, že je složité, ale opak je pravdou, fakt všem doporučuji:-))

Dnes jsem větrníky zkoušela a povedly se. Přidala jsem i nějaké fotky. Fakt super :-):yes:

Ježkovy oči! To se ti zase něco povedlo!:-O

:yes: moc pěkný recept:-p:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
těsto na větrník, vetrniky recept, vetrnik na plech z listového těsta, top recepty větrník na plech, větrníky, recept větrnik na plech s listové těsto, vetrnik recept, jednoduchý větrník na plech, náplň do větrníků z odpalovaného těsta, gurmet větrníky, větrníky recept foto, větrník do skleničky recept, gurmet recepty větrníky, větrník na plech, jednoduchý větrník na plechu, dobroty z odpalovaneho testa, větrníky ze dvou vajec, větrník z papíru, větrníčky z odpalovaného těsta z hladké mouky, recepty na větrniky

Suroviny:
cukr hnědý, máslo, mandle mleté, mouka hladká, sůl, voda, máslo, mouka hladká, vejce, sůl, šlehačka, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu