Daňčí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 191,29 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,08 g |
Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na sádle opečeme kořenovou zeleninu. Krátce na to přidáme slaninu.
Krok 3: Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli.
Krok 4: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 5: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme.
Krok 6: Přidáme koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijeme vínem.
Krok 7: Vložíme opět maso a vše jen velmi zvolna dusíme. Vývar nebo vodu přiléváme dle potřeby.
Krok 8: Přibližně v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a marmeládu.
Krok 9: Když maso změkne, necháme vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú necháme odležet do druhého dne. Podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 7. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Moje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Nejnovější recepty
Květákový koláč à la pizza bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno 24. 4. 2025 18:59
Ovocná tlačenka
Přidáno 24. 4. 2025 17:49
Kakaové muffiny s borůvkovým tvarohem
Přidáno 24. 4. 2025 17:38
Palačinky s jahodovou omáčkou
Přidáno 24. 4. 2025 17:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovník....
PetraBrno před 1 hodinou
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Denade před 4 hodinami
Mleté vepřové na způsob kebabu
Sahula před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
PetraBrno před 6 hodinami
Pečený bramborový salát ( teplý)
Lucie1001 před 6 hodinami
Kapusta od babičky
KuchtaPaja před 7 hodinami
Vepřové maso v kapustě v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Koffi před 8 hodinami
Slané tvarohové tyčinky
kasicka49 před 8 hodinami
Pomazánka z ředkviček
slunicko166 před 8 hodinami
Tématické fráze:
dančí guláš,
recepty z daňčího masa,
ragu,
danči recepty,
daňčí maso,
ragů z daňka,
daňčí maso recepty,
daňčí ragú na víně,
daňčí,
dančí guláš recept,
ragú recept,
recept na danči maso,
recepty na daňčí maso,
dančí recept,
recept na ragu,
recept na daňčí guláš,
nejlepší guláš z daňčího,
recepty na dančí,
dančí guláš na červeném víně,
recept na danci
Suroviny:
maso dančí,
sádlo,
slanina,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření hřebíček,
skořice,
badyán,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
víno červené,
vývar masový,
kompot brusinkový,
marmeláda třešňová,
mouka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)