Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravě není nic složitého, základ je ovšem potřeba připravit den předem. Následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,25 g |
| Tuky | 421,50 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.
Krok 2: Vše společně důkladně promícháme a po krátkém povaření směs odstavíme.
Krok 3: V horké směsi rozmícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
Krok 4: Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
Krok 5: Uložíme do lednice a necháme vychladit a odležet do druhého dne.
Krok 6: Vychlazenou hmotu vyšleháme šlahačem do nadýchaného krému. Podle podtřeby můžeme před šleháním mírně nahřát.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Moje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 14 minutami
Domácí piškoty
Marjet před 2 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 4 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 5 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 5 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 6 hodinami
Tématické fráze:
pařížský krém,
pařížský krém recept,
recept na pařížský krém,
pařížský krém do cukroví,
paříšský krém,
parizsky krem ze slehacky,
parisky krem,
parizsky krem-recept,
pařížský krém na dort,
parizky krem,
pařížská šlehačka recept,
těžký pařížský krém,
krém,
recept pařížský krém,
krém na pařížské rohlíčky,
parisska slehacka,
parizsky krem z parizske slehacky,
nejlepší pařížský krém,
krém z pařížské šlehačky,
těžká pařížská šlehačka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (60)
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
OPRAVDU
právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.
...tady je každá rada drahá
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?
když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.
přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady
Mnohokrát předem děkuji za radu.
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky !
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač