Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí roláda s masovou fáší

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Krok 2: Uložíme do lednice. Krok 3: Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme. Krok 4: Osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin. Já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci. Vývar na stupeň I. 8.5 hodiny. Krok 5: Druhý den začneme s roládou. Maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a najemno umeleme s kouskem slaniny. Pokud je potřeba trochu přisolíme. Krok 6: Přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla.
Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami. Pevně svineme (pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes) a zpevníme provázkem. Krok 7: Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm. Krok 8: Maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme. Já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub. Krok 9: Vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme. Já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny. Mezitím jsem ho několikrát obrátila. Krok 10: Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple. Krok 11: Štávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou. Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem.

Zveřejněno 10. 12. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí roláda s masovou fáší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pq8X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí roláda s masovou fáší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pq8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p:-p:yes:

Andri,to je krása:-KMě by chutnalo:-p:yes:

Zvěřinu miluju, pochutnala bych si:-p:-):yes:

tejaja:A ktorí, prosím ťa? :-D

Díky všem:-K

Parádní:-p+:yes:

Poniektorí ma tu chcú s tou divinou odpratať zo sveta. :-D:-D:-D:yes:

Nádherné a určitě moc chutné:yes:

Díky holky:-K

Co recept, to skvost!:yes: Bodík už letěl.

Krásné :-p

Tématické fráze:
kančí roláda, masové rolády, masová roláda, kančí roláda recept, faši, rolada z kancich zeber, masova rolada recept, masové rolády recepty, rolada z vykoštěných žeber, masovou roládu, recepty masová roláda, recept na kančí, kančí žebra recept, masová roláda recepty, kanci zebra, rolada z kance, rolada s fáší, masové rolády ze zvěřiny, postup na masovou roladu, rolada z zeber

Suroviny:
maso, kančí žebírka, klobása pikantní, houby lesní, slanina, vejce, máslo, tymián čerstvý, pepř, sůl, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř celý, jalovec, bobkový list, zavařenina šípková, žebra, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu