Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krokodýlí štrúdl pro děti

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubutop bubutop

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 840 kJ /
1 874 kcal
Bílkoviny80,72 g
Tuky38,24 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 403 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy295,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin ručně zpracujeme těsto a zabalené dáme na chvíli do lednice. Krok 2: Mezi tím si připravíme jablečnou náplň. Jablka pokrájíme na malé kousky a spolu s cukrem, skořicí, hrozinkami pomalu podusíme v hrnci. Musí zůstat kousky jablek, nerozvařit úplně. Směs odstavíme a necháme zchladnout. Krok 3: Těsto rozválíme na plát na pečícím papíru na velikost plochy nízkého plechu. Na střed dáme jablkovou směs do tvaru hřbetu krokodýla a šikmo z obou stran vlnitým radýlkem nařežeme pruhy až k náplni. Pruhy střídavě překládáme až k ocasu. Ten potom ze zbylého těsta dopleteme a hlavu doděláme podobně, přehneme pravou část těsta přes levou a vznikne trojúhelník jako tlama. Doděláme podle obrázku tlamu, oči a nohy. Krok 4: Před pečením potřít rozkvedlaným vajíčkem a péct asi 1/2 hodiny až zezlátne.

Zveřejněno 27. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YnMW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YnMW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marcela 76:3 vejce do těsta + 1 na potření, opravila jsem to v receptu, díky :-)

Krásný krokodýl. Do těsta 3 vejce nebo 2 do těsta a třetí na potření?
Děkuji.
Všem kuchařinkám přeji spokojený nový rok 2015.

Ladislava 29. 12. 2014 10:29
Super nápad:-)

Ten je krásný :yes::yes::-K

Nápadité :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
štrůdl jako krokodýl, tncz nova, strudl ve tvaru krokodýl, štrudl krokodyl postup, štrudl ve tvaru krokodýla, závin ve tvaru krokodýla, závin ve tvaru krokodýl, krokodyli oko moucnik, strudl ladi hrusky, jablečný štrůdl ve tvaru krokodýla, jablečný štrůdl ve tvaru krokodýl, recept na zavin ve tvaru krokodyla, srudl krokodyl, musí se péct štrůdl na pečícím papiru, krokodýlí oko obrázek, jablečný závin- krokodýl, tvary strudlu, štrůdl ve tvaru, štrůdl z rýžového papíru, strudl ve tvaru krokodila

Suroviny:
mouka hladká, omega, vejce, vejce, voda, ocet, ořechy

Přidat fotografie receptu