Bramborákové jednohubky
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo jen tak k pivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,07 g |
| Tuky | 27,60 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.
Krok 2: Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.
Krok 3: Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.
Krok 4: Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.
Krok 5: Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.
Krok 6: Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a jíst místo tyčinek.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Moje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak zdobit jednohubky,
jednohubky recepty,
bramborakova buchta,
bramboráčky jednohubky,
odpad při mletí mouky,
nevelka krusta,
bramborákové těsto ve střevě
Suroviny:
voda,
olej,
otruby pšeničné,
mouka hladká,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
brambory,
droždí
Komentáře (23)
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.