Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 240 kJ /
2 208 kcal
Bílkoviny181,03 g
Tuky137,47 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,05 g
Sacharidy29,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce. Krok 2: Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme pokrájenou zeleninu a koření. Krok 3: Přendáme do PH a na pánvi zprudka opečeme maso, které přidáme i s výpekem k zelenině, trochu osolíme, podlijeme vínem a zapneme na HIGH. Krok 4: V hrnečku si rozmícháme mouku v trošce vody a po třech hodinách vaření přilijeme do PH, přidáme džem, rozšleháme a vaříme ještě přibližně hodinu - do změknutí masa, ale minimálně 20 minut, aby se nám provařila mouka. Krok 5: Na závěr vmícháme smetanu, vyndáme koření a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.

Zveřejněno 3. 1. 2010

Poznámka autorky maris

Kdo má kameninovou nádobu, restuje přimo v ní.

Kdo nevlastní PH, může připravit klasickým způsobem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XL9W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XL9W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

maris: Se skvělými recepty je snadné být skvělou kuchařkou. :-K Já vlastní recepty moc nevymýšlím, spíš zkouším, co mě zaujme, a obměňuju.

Dajda: moc děkuji, vím, že jsi skvělá kuchařka, tak mě to od Tebe obzvlášť těší;-):-K

Super úprava vepřového masa :-! Moc ráda vařím maso na červeném víně (hovězí, zveřinu, králíka) nebo na smetaně, ale víno a smetanu dohromady jsem ještě nězkoušela, tak mě to lákalo. Nemám pomalý hrnec, ale klasika - běžný pekáč s poklicí a trouba na 150 stupňů - udělaly taky své. Přidala jsem kolečka citrónu i s kůrou, jak jsem zvyklá, a zahustila tak, jak jsem zvyklá: po vyndání masa vyvařím tekutinu na minimum, zasypu 2 lžícemi mouky, kterou zasmažím, jak to jde. Pak přidám trošku vody, povařím, vyndám koření a rozmixuju - pak přiliju smetanu a ještě krátce provařím. Odleželé do druhého dne nemělo chybu - strávníci nechtěli věřit, že jedí "obyčejné" vepřové (měla jsem libové plecko). Myslím, že to udělalao to odležení okořeněného syrového masa a červené víno od začátku pečení. :yes::yes::yes:

:-)

....jak může kuchař-ka zahušťovat moukou ve vodě???nechápu....

maris:

Zobrazit starší odpověď

Dělala jsem rovnou z dvojité dávky, místo šípkového džemu jsem dala 2 lžíce brusinek a nakonec jen cca 50ml smetany, 200ml mi přišlo moc. Všichni jsme si pochutnali :yes: Pomalý hrnec nevlastním, tak jsem dělala v hrnci.

pazderka83: děkuju, mám radost, že jste byli spokojení:-)

Tiez neviem, co je PH, ale niekde si to najdem, je to vlastnesvieckova na smotane? ale z bravcoveho masa, ked sa rozmixuje zelenina, moze sa to uvarit aj bez muky.https://www.toprecepty.cz/recept/9407-veprova-kyta...

blaba1: děkuju, jj - je to divoká svíčková:-)) Moc děkuju za krásnou fotku:-)

Dělal jsem a je to dobré :) taková divoká svíčková :D

aknel1: moc děkuji;-):-)

První recept, který jsem dělala v PH. Velmi dobré, děkuji

Radka: moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že jste si pochutnali:-);-)

Nemám PM, takže jsem pekla ve skleněné zapékací míse v troubě na 160°C 2.hodiny s občasným poléváním masa výpekem. Měla jsem ale dva menší kousky kýty, 800g vcelku bych asi pekla déle. Mixovala, zahušťovala, přidávala džem a šlehačku už na sporáku v hrnci a výbornéééé. Manžel prohlásil, že vždy fandil ve Slavnostech sněženek variantě se zelím, ale po této mňamce už by tak rozhodný nebyl :-D Moc děkujeme za báječný recept, hned jsem jej vložila do našich oblíbených :-K :-K :-K :-K :-K

:-p dnes jsme měli k obědu a nemělo to chybu :yes::yes::yes::yes::yes::-D

bartomiska:já používám sítko na čaj...takové to vajíčko, co se zavírá.

Rokara: já používám takovou vychytávku - koření (bobkový list, nové koření, pepř celý, jalovec) dávám do kousku obvazu, pak se to nemusí z omáčky před mixováním složitě vybírat ;-) Slyšela jsem to tenkrát v TV od profíka kuchaře a od té doby to tak dělám :yes:

katyvypl: díky, za odpověď:-)

HP (neregistrovaný/á): :-D Myslím, že každý trochu znalý a zkušenný ví, že PH je tzv. pomalý hrnec. ;-)

PH jsou pohonne hmoty?:-?:-((

lazenacka 12. 2. 2012 13:43
:yes: už se těším až ho vyzkouším :-K

Rokara: moc děkuju, mám radost, že vám chutnalo:-). Doufám, že bobkama myslíš bobkový list;-):-D:-D

včera jsem masénko naložila, a dnes upekla, jen jsem přidala šípkovou omáčku - z obchodu, koření jsem použila Divočinu a bylo to výborné :yes::yes::yes: jen se mi špatně vybíraly bobky před mixováním - ale to je mucha. Pekla jsem v kamenině. Ode mě a všech strávníků, kteří už někde funí - taky:-* bodík

Ten náhodný recept je krásný, píši si jej Maris, krásné mnamka:-K:yes:

Irrenko, mám radost, že vám chutnalo:-). A co fotečka, není ?;-):-)

Maris moc dobré, dneska jsme měli k obědu:yes:Jen jsem neměla šípkový džem tak jsem dala brusinky;-)

Krasny recept pro PH, uz ho ukladam....:yes::yes::yes:+19. Jen s tim korenim to bude horsi, ale nejak si poradim...;-)

Samm:-) děkuji za zprávu a mám radost, že chutná;-):-)

Tak jsme ozkousela a naprosty luxus nyni se na nej chystam podruhe :-K Dekuji

Samm:-), můžeš dělat v troubě, postup je stejný, doporučila bych na míň stupňů, přikryté a delší dobu.;-):-)

ukládám a určitě příležitostně vyzkouším:yes:+1;-)

Dobry den, recept zni neskutecne lakave ale jelikoz nemam PH a ani nevim k cemu je to dobre chci se zeptat, zda je potreba nejaka obmena postupu pri priprave klasickym zpusobem. Dekuji:-K

Maris, moc hezký recept;-). :-!:-)):yes::yes::-K. +12

Drobku, děkuju a musím se přiznat, že když jsem recept psala, tak jsem si na Tebe vzpomněla:-K, protože vím, že máš PH rád :-))

:-p Už se na to těším, děkuju za další recept do milovaného pomalého hrce. Převeliký bod, aspoň morálně.:-K

Maruško, je to určitě vynikajcí:yes::yes: ukládám k vyzkoušení:yes: +

Moc vám děkuju:-K, je to taková z nouze ctnost, zvěřinu máme moc rádi, ale při jejich cenách je to luxus, tak alespoň
" á la ":-). Pochutnali jsme si a to je hlavní;-):-)). Budu ráda, když někdo vyzkouší:-)

Maris, fakt moc dobrý recept a já ho už ukládám a musím brzy zhotovit. Tobě velký bodík 9.:yes::yes:

Maris,výborný recept.Vyzkouším.:yes::-p

Maris, to vypadá nádherně :-K. Asi si ten zázračný hrnec budu muset pořídit...;-)
+:yes:

Přímo žravý recept:-p:yes:

Dělávám také a tímhle se nic nezkazí :-p:-p:yes::yes:

Maruško, moc jedlý recept :-p:yes:

Maris, dělávám také, ale z hovězího a protože vím, jaká je to dobrota, letí ti ihned 2.bodík:yes:

krááásné :-8:yes::-)

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, zvěřina recepty, vepřová kýta, recepty zverina, recept vepřová kýta, recepty ze zvěřiny, vepřová kýta recept, recepty z veprove kyty, vepřová kýta v pomalém hrnci, vepřová kýta na zelenine, vepřová kýta na kořenové zelenině, veprova kyta pomaly hrnec, recept zvěřina, recepty vepřová kýta, top recepty zvěřina, zverinove recepty, recepty-zvěřina, hovězí ala zvěřina, vepřévá kýta, top recepty ze zvěřiny

Suroviny:
kýta vepřová, mrkev, celer, petržel, cibule, slanina, víno červené, smetana, koření na divočinu, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, tymián, jalovec, džem šípkový, mouka hladká, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu