Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 218 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,08 g |
Tuky | 67,86 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 235,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce asi 1-1,5 minuty, poté je otočíme a vaříme znovu 1 minutu. Nedáváme tam moc noků najednou, protože při vaření nabudou.
Krok 2: Uvařené noky vybereme na talíř. Poté, když jsou noky uvařené, do rozšlehaných žloutků přidáme asi 1/3 mléka, 2 PL mouky, zbytek cukru.
Krok 3: Do horkého mléka dolijeme zbytek mléka a vaříme. Až potud se všechny recepty shodují, dále je možné modifikovat uvařením jablek na plátky, nebo přistrouhat citrónovou kůru, atd. Poté za stálého míchání pomalu nalijeme do vařícího se mléka rozšlehané žloutky s moukou a cukrem, a ještě povaříme dokud nezhoustne. Přisypeme vanilkový cukr a dobře zamícháme.
Krok 4: Necháme vystydnout, do studeného vložíme noky z bílků a může se podávat! Nebo ne? Samozřejmě, že ano, ale nic nebrání tomu, aby se na noky ještě nastrouhala nějaká čokoláda třeba z Mikuláše nebo kindervajíčka.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madártej - ptačí mléko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNp1
Moje poznámka
Madártej - ptačí mléko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNp1
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 32 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 2 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 3 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 18 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 23 hodinami
Tématické fráze:
ptačí mlíčko,
madár tej,
gdoule,
ptači mleko,
gdoule recepty,
ptačí mlíčko recepty,
ptaci mleko recept,
recepty ptačí mléko,
recept na gdoule,
recept na madár tej,
ptači mls,
moučník ptačí mlíčko,
co je gdoule,
recept ptači mleko,
na co je ptačí mléko,
polevka ptačí mléko,
madar-tej,
ptačí mlíčko recept,
madár tej recept,
recept gdoule
Suroviny:
mléko,
vejce,
cukr,
mouka,
kdoule,
cukr vanilkový,
sůl
Komentáře (17)