Rýžová pěna s ovocem
Jemná rýžová pěna připravená během chvilky v mikrovlnce a doplněná čerstvým nebo kompotovaným ovocem je rychlým a osvěžujícím řešením na sladkou tečku. Jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 401 kJ / 335 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,18 g |
| Tuky | 8,01 g |
| Vláknina | 1,14 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 48,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
Krok 2: Uvařenou rýži rozmixujeme s vejci a skořicí, poté směs přelijeme do misky, nahoru naskládáme kousky ovoce.
Krok 3: Dáme na 2 minuty do mikrovlnky na plný výkon. Pokud není upečeno, pár minut přidáme.
Zveřejněno 23. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžová pěna s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D26K
Moje poznámka
Rýžová pěna s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D26K
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
rýžová pěna
Suroviny:
rýže,
vejce,
bílek,
skořice,
švestky
Komentáře (4)