Kuřecí nudličky po Sečuánsku
Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud jako přílohu zvolíte rýži, určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 974 kJ / 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,98 g |
| Tuky | 5,83 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 2,99 g |
| Sůl | 7,10 g |
| Sacharidy | 37,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí nudličky po Sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVgD
Moje poznámka
Kuřecí nudličky po Sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVgD
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 52 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 55 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 56 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso po sečuansku,
kuře po sečuánsku,
kuřecí směs po sečuánsku,
veprove nudlicky po secuansku,
kuře po sečuánsku recept,
kachna po sečuansku,
kachna po sečuánsku recept,
kureci nudlicky,
po sečuánsku,
kuřecí prsa po sečuánsku,
směs po sečuánsku,
recept kachna po secuansku,
krůtí nudličky po sečuánsku,
kureci kousky po secuansku,
maso po sečuánsku,
vepřové maso po sečuánsku,
krůtí po sečuánsku,
kachní prsa po sečuánsku,
kruti maso po sečuansku,
kuřecí nudličky recepty
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
paprika čerstvá zelená,
bylinky,
cukr,
rajče,
omáčka sojová,
protlak rajčatový,
česnek,
bambusové výhonky,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (18)
Zrejme moja informácia pochádza z iného zdroja. Kedze poznám celkom dobre (ako zákazník) dvoch majitelov cínskych restaurácií, predtým, nez som zacal hladat secuánske korenie, tak som sa radil s nimi. Obidvaja mi nezáväzne na seba povedali to, co som napísal. Kazdý z nich je z inej oblasti Cíny, ale informáciu mi podali rovnakú.
Uznávam, ze tá informácia je odlisná od Vasej, ale to je tak, ako jeden môj kolega tvrdí, ze ked navstívil Madarsko, vzdy jedol gulás a vzdy bol stiplavý. Ja som urcité obdobie chodieval do Madarska 2 a viackrát do mesiaca a kedze zboznujem gulás, tak som ho vzdy jedol. Nebol stiplavý ani raz.
Chili v jedlách s názvom "secuánsky" (-a,-e) neexistuje.
Prerazilo by totizto chut tohoto typického korenia a potom by to bolo mozno mexické alebo thajské atd. V európskych cínskych restauráciách je velkou zriedkavostou stretnút sa s týmto korením v nejakom jedle.
Dôvody sú minimálne 2:
a) pôvod Cínanov a teda kuchyne, ktorú ponúkajú
b) cena korenia
http://www.toprecepty.cz/recept/18867-secuanske-ku...
Ja nekritizujem tvoj recept ktory je velmi dobry ale secuanska kuchyna je najstiplavejsia z cinskej kuchyne , takze ked tam pojdes nabuduce do tej restauracie opytat sa toho cinana aby ti spravil naozajstne secuanske kura nie ceske - secuanske .A budes tam mat chilli 10
Ja som pridal originalnu verziu neprisposobenu na europske 'jemne chute
www.toprecepty.cz/recept/18867-secuanske-kure-kung-pao/