Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 466 kJ / 1 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,54 g |
Tuky | 78,98 g |
Vláknina | 22,70 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 436 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 47,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut.
Krok 2: Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, přidáme propláchnuté zelí, 1 polévkovou lžíci cukru, promícháme, hrnec znovu uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.
Krok 3: Po ochlazení a otevření hrnce maso vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple. Zelí podle potřeby můžeme zahustit 1 polévkovou lžící hladké mouky rozmíchanou v 1 dl studené vody a ještě chvíli provařit, ale tady není nutné, rozvařená cibule to zahustila.
Krok 4: Každý podle své chuti může ještě přisladit a dosolit, ale uzené je slané dost, já jsem vůbec nesolila. Můžeme podávat s knedlíkem, ale hodí se i brambory.
Zveřejněno 19. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ABj
Moje poznámka
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ABj
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 13 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 15 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 1 hodinou
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 8 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 10 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 11 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 11 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 12 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 13 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit uzené maso,
uzené maso vařené v papiňáku,
uzene maso v papinaku,
jak dlouho varit uzené,
doba vaření uzeného masa,
uzené maso doba vaření,
uzená krkovička,
jak vařit uzené maso,
jak dlouho se vari uzene maso,
zelí v papiňáku,
jak dlouho varit uzenou krkovici,
vaření uzeného masa,
jak dlouho vařit uzenou krkovičku,
uzená krkovice na zelí,
jak dlouho varit uzene maso v papinaku,
papiňák do mikrovlnky,
jak dlouho vaříme uzené maso,
uzení v hrnci,
jak dlouho vařit zelí,
uzena krkovice
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
skořice celá,
bobkový list,
zelí kysané,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
sádlo
Komentáře (26)